Bezlepkové placky: Ke snídani i na svačinu | Zdroj: Ondřej Košík

Zdroj: Ondřej Košík

Bezlepkové placky: Ke snídani i na svačinu

Zdravému a jednoduchému stravování propadl i náš čtenář David, který se o své recepty dělí na facebookových stránkách Food By Dave. My vyzkoušeli jeho „Oopsie Bread“.

Bezlepkové placky

4 porce - příprava: 35 minut

  • 3 vejce
  • sůl a pepř
  • 100 g cream cheese nebo lučiny
  • podle chuti bylinky, parmazán, chia semínka nebo česnek

Troubu zapněte na 150 °C. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vymíchejte s cream cheese do hladké hmoty. Podle chuti přidejte i jemně nasekané bylinky, nastrouhaný parmazán, semínka nebo prolisovaný česnek. Dochuťte i trochou pepře.

Vmíchejte do bílkového sněhu, pro jistotu můžete přidat i půl lžičky prášku do pečiva. Lžící tvořte na plech vyložený pečicím papírem menší placky, podle velikosti jich bude 8 až 12 kusů. Pečte asi 20 minut dozlatova. Používejte stejně jako chléb.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorem receptu je David Neuman.

Doporučujeme

Články odjinud