Bílá zahrála Troškovi cikánku zadarmo!

Bílá zahrála Troškovi cikánku zadarmo!

Zpěvačka Lucie Bílá měla v neděli 3. 6. svůj poslední natáčecí den v komedii Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny. Na faře v Pištíně točila scénku, jak se "cikán s cikánkou vracející z Kanady, přijdou za farářem, aby jim pokřtil jejich už jedenácté dítě…"

Lucko, co rozhodlo, že jste přijala roli cikánky?

Ráda dělám radost lidem, kterých si vážím. Svou roli milé a prostořeké cikánečky jsem vzala z úcty ke Zdeňku Troškovi a bez honoráře mu zahrála v jeho novém filmu jako poděkování za jeho krásné a laskavé pohádky.

Jaká je s ním spolupráce a čím myslíte, že to je, že všichni herci říkají, že s Troškou je pohoda, klid a veselo?

Je to laskavý, milý člověk, který svého herce nemučí, ale naopak se mu snaží dát takové podmínky a takový klid, že ani herec neví, že to je právě kouzlo pohádek Zdeňka Trošky - jeho laskavé a pohádkovo-dětské srdce.

Hrajete tam "Aranku z Kanady", která s partnerem přijde za mladým farářem, aby jim pokřtil dítě. Co byste o té roli ještě řekla?

Je to jedna z postaviček, která dokresluje život na malé vesnici. Způsobí rozruch, rozhodí pana faráře, a jak se objevila, tak zase zmizí. Je to hravá role.

A co jižní Čechy, jak na Vás zapůsobily?

Líbí se mi tento kraj a mám ráda atmosféru koncertů, ale na nich nikdy není na nic čas. Díky filmu jsem měla vždy větší příležitost si kraj užít, prohlédnout. Naše země má pár míst, které stojí za to se k nim vracet.

A když jsem jela na první natáčecí se Zdeňkem Troškou, projížděli jsme tak malebnými vesničkami, jako by ze Zdeňkových filmů a pohádek vypadly. Vůbec se nedivím, že hledá inspiraci v tomto kraji. Člověku je při pohledu na ty pohádkové kouty krásně na duši.

Vy jste ale se stejným režisérem natáčela už Princeznu ze mlejna, taky na jihu Čech, kde jste hrála čarodějnici. Jak na to vzpomínáte?

To už je řadu let a bylo to nádherné natáčení. Mrzelo mě, že jsem druhý díl už točit vzhledem ke svému nabitému programu nemohla. Ale teď jsem si to vynahradila.

Co Vás pracovně čeká v nejbližší budoucnosti?

Letošní rok je jak jízda na tygrovi i když vlastně začal Českým lvem. Příprava na moderování byla velmi náročná a vlastně nasadila tempo dalším měsícům.

Natočili jsme pro film ve 3D muzikál Carmen, uzavřeli derniérou její úspěšný čtyřletý maraton a teď žiju jen velkým turné s kapelou Arakain, koncerty s Petrem Maláskem, dalším kolem talentové soutěže ČSMT a zkoušením nového muzikálu Aida. A aby toho nebylo málo, chystám na podzim se svou kapelou nové CD. Rozhodně se nenudím.

Podle čeho si vybíráte nabídky na práci - role ve filmu či muzikálu?

Podle toho, jestli si navzájem můžeme být platní. Nabídka mě musí něčím nadchnout, něčím přitahovat. Nejraději mám takové, na které se ne říct nedá.

Jste takový ten zvažovací a váhavý typ, nebo se řídíte více intuicí a stačí Vám pár minut na to, abyste kývla či odmítla? Radíte se třeba se svou rodinou, synem, partnerem, rodiči?

Někdy konzultuji se svým týmem, ale jasno musím mít přece jen já. Jsou věci, ve kterých mi nikdo neporadí.

Co letošní léto, dovolená?

Odpočívám na jevišti. Léto budu trávit v Karlínském divadle se svou novou krásnou rolí princezny Amneris. Těším se na ni, protože je tak krásně jiná, než je Carmen. Nějak jsem si potřebovala od těch fatálních žen odpočinout. Amneris je role, která má vývoj, nádherné písničky a kostýmy v kterých jsem ještě na jevišti nestála. Celý muzikál bude výpravný a velkolepý a na prázdniny s ním se těším.

Co byste v této nepříliš lehké době vzkázala lidem, nejenom svým fanouškům?

Je mi ouvej ze své bezmocnosti, je mi líto, že nemůžu být lidem platnější. Jen slibuju, že udělám vše pro to, abych alespoň někdy odvedla myšlenky od všech trápení. Opravdu co to jen půjde. Jsem optimista a moc bych si přála, aby mohli být lidé pyšní na to, kde žijí. Aby tu žili rádi.

Vaše životní krédo?

Lidé jsou andělé s jedním křídlem, musí se obejmout, aby mohli vzlétnout. Snažím se svým zpěvem nabízet své křídlo lidem a nikdy nezapomínám, že ten dar, který jsem dostala, nebyl určený mně, ale všem kolem...

ČTĚTE TAKÉ:
Další potomek brazilské bohyně?

ČTĚTE TAKÉ:
Orgasmus: předstírat, nebo nepředstírat?

Doporučujeme

Články odjinud