Bílou pořád lákají na Broadway a teď i do Číny!

Bílou pořád lákají na Broadway a teď i do Číny!

Se zpožděním, ale s úsměvem ve tváři a v elegantním černém oblečení dorazila Lucie Bílá (43) do klubu Karlínek. "Omlouvám se, ale zradil mne podpatek, který nevydržel můj spěch," na úvod procedila přes rty zpěvačka a aby potvrdila pravdivost své omluvy, předvedla pochroumanou obuv.

Zatímco o jejím účinkování na Broadwayi v muzikálu Carmen si už šuškají vrabci na střeše, do Číny se prý zatím nechystá. Ale nikdy neříkej nikdy…

"Lucka o tom nechce mluvit, ale Frank Waldhorn ji při každé příležitosti přemlouvá, aby přijala účinkování na Broadwayi, a chce z ní udělat superstar. Je to zatím takové oťukávání, ale začíná nabírat reálné kontury," nechal se slyšet tiskový mluvčí Hudebního divadla Karlín Tomáš Matějovský.

Ještě předtím ale čeká zpěvačku vystoupení s čínským rozhlasovým tradičním orchestrem (9. února v HDK) a pak, možná, i reciproční návštěva a vystoupení v Pekingu. "Koncert je jasný, ovšem má čínská mise je ve hvězdách. Ale na vystoupení v Praze se těším. Zazpívám písničku Kéž sílu mám z muzikálu Carmen a jsem zvědavá, jak si s čínskými hudebníky ´sedneme`. Přeci jen budou v souboru muzikanti hrající na tradiční čínské nástroje a to bude pro mne španělská, nebo spíše čínská vesnice," uvedla Lucie Bílá se smíchem.

Na koncertu vystoupí i zpěvák Marián Vojtko s písničkou To je ta chvíle z muzikálu Jekyll a Hyde. "Ani já nevím, co mám čekat, ale je to zkušenost a věřím, že dobrá. Jen doufám, že nebudu muset zpívat v čínštině. Zatím jsem totiž nesehnal učebnici," uvedl Vojtko.

Doporučujeme

Články odjinud