Black Friday 2017 je tu: Přehled slev, kam vyrazit, na co si dát pozor!

Black Friday 2017 je tu: Přehled slev, kam vyrazit, na co si dát pozor!

Už jste asi zaregistrovala, že k nám z USA dorazilo nákupní šílenství, které se skrývá pod názvem Black Friday. Připadá na konec listopadu a pokud si zachováte chladnou hlavu, můžete nakoupit opravdu s velkou slevou. Ale pozor, abyste se nenechala napálit.

Nový telefon o několik tisíc levněji, značkové džíny se slevou 30 %? Kdo by toho nevyužil? Zejména před Vánocemi. A přesně na této filosofii stojí nákupní horečka Black Friday. Připadá na první pátek po americkém svátku Thanksgiving, který není pevně daný, takže například letos, v roce 2017, je to pátek 24. listopadu 2017. V Americe se celé rodiny ve čtvrtek sejdou u tradičního krocana a ještě s plným břichem se nad ránem ve spacácích přesunou před obchod, kde bivakují, aby byli první u až osmdesátiprocentních slev.

Pokud chcete koupit elektroniku, přehled slev elektroniky a počítačů na Black Friday 2017 naleznete ZDE

Další přehled slev v článku níže.

Black Friday v Česku trvá i týden a déle

V České republice se obchodníci už také chytili této možnosti, jak dostat lidi do obchodů či k internetu. Loni šlo například koupit iphone o 20 % levněji, stejně tak obchody s oblečením nabízely slevy 20%, 30%. Letos třeba na internetovém obchodu Mall.cz můžete už od 19. listopadu nakoupit se slevou v průměru 40 %, u některých výrobků sleva dosahuje dokonce 75 %.

Každý obchod či eshop to má jinak, někde začínají slevy o týden dříve před vlastním černým pátkem a někde zase končí až týden po něm. Ale pozor, zatímco v Americe dosahují slevy až neuvěřitelných osmdesáti procent a jsou koncentrované pouze do jednoho dne, u nás je to často jen oněch 20–30 %, které se sice roztáhnou až na týden, přitom se ale často týkají jen části sortimentu v daném obchodě. Asi je vám jasné, kterého – ležáků, zboží ze staré kolekce, starších modelů telefonů. Ne každý obchod to tak má, ale právě proto si na to musíte dát pozor.

Přehled slev v kamenných obchodech i eshopech na Black Friday naleznete ZDE

Další slevy na Black Friday 2017 najdete TADY

Pokud si tedy uděláte na nákupy čas, počítejte s tím, že třeba váš vyhlídnutý fuchsiový svetr vůbec nebude v akční nabídce. Abyste si pak ze smutku či vzteku nekoupila jako náplast na bolístku lososový kardigan v akci, který je sice teď levnější, ale vy jste ho původně vůbec nechtěla.

Na co si dát při Black Friday pozor

Pokud tedy nemáte nekonečně peněz a nakupování pro vás není koníčkem, u kterého si báječně odpočinete, ať koupíte, co koupíte, tak se připravte na to, že:

  1. třeba nic nekoupíte
  1. mějte mobil při ruce a podívejte se, zda zboží nekoupíte někde na netu mnohem levněji, sleva možná totiž vůbec není slevou
  1. ověřte si, že se nejedná u elektroniky o starou verzi, která už neumí půlku věcí, které by umět mohla
  1. a pozor – i na zlevněné zboží platí záruka dva roky. Jen u již použitého zboží může být zkrácená na rok, pak to ale musí být předem uvedeno u zboží

Doporučujeme

Články odjinud