BLANKA (45): Můj partner je sexy, ale tak trochu hloupý

26 komentářů

SandraN
30. června • 19:16

Jedna má známá chodila s bezva pracovitým klukem. Nedosahoval ale jejího vzdělání a postavení. Jako kdybyste si představili ředitelku školy a mistra ve fabrice. Chtěla někoho na svojí úrovni a když ho potkala, vzala si ho. Nebyl ani tak zručný a pracovitý, jako ten první, ale byl výš, tam, kde chtěla. Rozvedli se před lety. Nemůže mu to zapomenout dodnes. Ten obyčejný kluk, co pro ni nezištně udělal, co jí na očích viděl, by ji možná .pro jinou neopustil.
A moje známá, rozvedená x let, ne a ne potkat někoho, s kým by si porozuměla. Kolegyně s ní horko těžko vyjdou, a to není ani ošklivá, ani chudá, ani hloupá. Jen je naštvaná na celý svět a vidí všechno pesimisticky. Čeká, že se každý přizpůsobí jí a asi z ní i vyzařuje, že by skutečně maximálně potřebovala kohokoli, ale že má laťku velmi vysoko. Musí to každého odradit.
Jiný známý má titul, je sečtělý, zcestrovalý, bohatý, má postavení. Když jsem se zeptala jeho bývalé partnerky, proč s ním už není, řekla, že s ním prostě být nechce. Že s ním je nuda a že ho nebude poslouchat ani se mu přizpůsobovat.
Pro Blanku radu nemám. Ale myslím, že prvotní je to, že je dvěma spolu fajn. Co víc řešit?

lebahu
29. června • 17:42

Tak ať řeší, bude z ní zapšklá osamělá ženská, pro kterou nikdo není "dost nóbl a na úrovni" aby s ním vůbec prohodila slovo. Několik takových znám.
PS: Kunderu bych do toho netahala. Madam si prostě zlitá cestou ze zábavy vrzla někde u cesty. A ani když to vzletně nazve, nic poetickýho z toho neudělá :-D

mambule
29. června • 12:46

Milé dámy, řešit co bude za pár let považuji za naprosto normální - ať jde o vztah k partnerovi, k dětem nebo třeba o peníze. Carpe diem se obvykle moc nevyplácí a navíc ten člověk paní Blanku podle všeho irituje už teď. ---- ještě malá poznámka k tomu "zmocnění se", která tu zazněla - právě čtu Kunderův Život je jinde a on tam tento výraz v uvedeném významu použil, i když v typicky kunderovském textu s lehce ironickým nadechem, takže žádná červená knihovna :-)

lebahu
28. června • 19:54

mambule: Paní je 45, děcka má, další už asi chtít nebude, předpokládám, že má dobrou práci, vlastní příjem... naopak má všechen čas světa a nemusí řešit nic. Prostě s ním bude dokud jim spolu bude dobře... nač řešit "co bude za pár let".

Elynor
28. června • 18:01

mambule: ptát se, co bude za pár let, to se paní může zeptat křišťálové koule. Nebo kartářky. Právě proto, že už je jí 45, tak co chce proboha řešit? Dnešek je zajímavej. Pozítří ji může přejet tramvaj, například. Ne že bych jí to přála. Perspektivní známost není v podstatě žádná. Jak truhlář, tak docent jí může utéct s první dvacetiletou blondýnou, která bude mít nohy dlouhé až na zem, řasama bude dělat průvan a laškovně pohazovat dlouhými vlasy. A ani ty dvě vysoké školy to pak nezachrání. Nebo pro změnu ona potká ten sexy mozek, a na truhláře pak ani nevzpomene více, ale proč to hrotit teď, kdy nic takového nenastalo a ani v budoucnu třeba nastat nemusí. Potíž je v tom, že některé ženy jsou nespokojené vždycky. To, co mají doma, je sice docela fajn, ale pořád hlodá ten červíček pochybností, že támhle někde za rohem je možná něco lepšího... a tak jim vlastně nikdy nikdo není dost dobrý.

mambule
28. června • 16:35

mina0405: jenže nevíme, jestli kromě nevzdělanosti není skutečně i blbej. Blbí lidé taky existují :-)

Mata69
28. června • 15:56

mina0405:...a který jí bude pohrdat, že je blbá;-)

mina0405
28. června • 15:35

Já osobně nesnáším,když někdo ve výběru partnera strašně řeší jeho vzdělání.Já jsem vysokoškolačka,můj muž má (jak se říká) "blbej účňák. Tolik lidí se mě ptalo, jestli mě to neštve. Moje odpověď je jednoduchá. I s tím "blbým učňákem" vydělává dvakrát tolik co já a rozhodně hloupý není. Stejně tak můj otec nebo moje matka - ani jeden není vysokoškolák,ale v některých oblastech se vyznají mnohem víc než já,nesahám jim ani po kotníky. Ať se paní jde zahrabat s tímhle porovnáním. Jakoby titul dělal z člověka bůh ví koho. Vztekem mi ani nejde komentovat její situaci. Ať si najde dalšího vysokoškolského blbečka,který ji bude zahýbat...

mambule
28. června • 11:10

Elynor: jenže když si přečtete konec článku - paní se táže, co bude za pár let. Na mě to působí dojmem, že by dala přednost perspektivnější známosti (kdo taky ne, že) a bojí se zbytečně ztrácet čas. Ve svém věku už ho nemá nazbyt. Pravděpodobný scénář toho vztahu je totiž dříve či později rozchod, a čím později, tím větší šanci na budoucí samotu. Zkrátka na jejím místě, pokud by mně chlapík s absencí sexy mozku začínal lézt krkem, poohlédla bych se zavčas jinde.

evelyn
28. června • 8:32

Pripomnelo mi to film https://www.csfd.cz/film/165537-ten-z-vedlejsiho-hrobu/prehled/
Hlavni postava, Michael Nyqvist, zrovna vcera zemrel :'(

Elynor
28. června • 7:51

mambule: ále... lidi obecně a ženy ještě víc mají tendence všecko moc řešit. Proč by si nemohla pána nechat a užívat si s ním ten skvělý sex na louce i jinde, jako dosud? Však už má jedno manželství za sebou, děti patrně skoro dospělé, na co bude řešit baroko. Tadyhle jí život přinesl příjemné chvíle s pěkným mužským, a ona si vymejšlí, že jí není dost chytrej, místo aby to vzala jako parádní příležitost poznat trošku jiný svět, než měla s tím prudce inteligentním manželem, a jako obohacení novými životními zkušenostmi. Možná že to nevydrží, a časem se rozejdou. No a co? To se může stát i s chlapem, co má baroko v malíčku. Ale do té doby to může být spousta zajímavých zážitků, a teď teda nemyslím jen sex. Akorát bych do toho netahala děti a sestěhovávání se, nedej bože pořizování si nového potomka.

mambule
28. června • 6:09

S většinou zde uvedených názorů nemohu souhlasit. Paní píše, že ji vždy zajímali vzdělaní a inteligentní muži, přičemž její současný partner vzdělaný není a považuje ho za hlupáka. Je vcelku jedno, jestli je hloupý doopravdy anebo je hloupá a namyšlená paní a nedovede jeho moudrost vidět. Vnímá ho jako hloupého a váhá, zda má opominout svůj zásadní požadavek na partnera. Myslím si, že by takový ústupek nedělal dobrotu.

Zebruška
28. června • 1:15

No a k tématu - to si musí Blanka sama rozmyslet, co je pro ni v manželství důležitý. Myslím, že zasvěcené hovory o baroku a literatuře ve většině domácností zrovna běžně moc nefrčí, a to ani u literárních vědců :-) Můj muž má vzdělání v oboru úplně odlišném od mého, takže spolu si o nějakých odborných tématech moc nepokecáme (i ty knížky čteme každej jiný), ale nějak mi to doma nechybí, bavíme se asi jako všichni o všem možném, na odborné pokecy máme kolegy a přátele z oboru. Takže ty nedostatky ohledně baroka by mě tak netrápily :-) Trochu horší bude, jestli ona chce každý druhý víkend být v divadle, na koncertě vážné hudby, na výstavě apod., zatímco on bude chtít posekat trávu a jít na houby. V tomto směru je jistě příjemné, když se partneři aspoň trochu v něčem sejdou, aby je společně strávený čas těšil (a on nebyl zpruzenej, že má trčet v divadle, a ona otrávená, že by se měla brodit lesní travou a chytat klíšťata). Ale jestli by se aspoň na něčem shodli a nevadilo jim, že někdy ona půjde do divadla s kamarádkou a on třeba se sousedem na ryby, tak by ani to nemusel být zásadní problém. Na jejím místě bych se ještě nesestěhovávala, ale zkusila trávit občas pár dnů u něj nebo pár dnů u ní a uvidělo by se, jak by to šlo dohromady.

Zebruška
28. června • 1:02

lebahu: jojo, to "zmocnil" mě hned dostalo do kolen. Takhle blbě dneska už snad nikdo nemluví (kromě autora/ky článku) :-)

Mata69
27. června • 21:38

lebahu: tam je blbých věcí víc :-)))

lebahu
27. června • 20:19


Jsem jediná, komu se zdá debilní to, že se jí "zmocnil" na louce? To je jak z hodně staré a blbé "Harlekýnky" :-D

helza
27. června • 19:58

Souhlas, vzdělání a inteligence jedno nejsou. A inteligence ještě není moudrost a už vůbec ne charakter. Ale pokud bude mít tak velkou potřebu uplatnit své dvě vysoké školy a bude muset těžká intelektuální témata rozebírat s kámoškou, či kolegou v práci a se svým mužem "pouze" žít, milovat se, starat se o děti a všechny ty praktické stránky soužití, zcela jistě bude mít krásný život i manželství. Když ale bude se svým mužem vést vzdělané rozhovory, chodit s nim do divadla a za kulturou, ale praktické věci bude řešit sama a skvělý sex s milencem, bude její život i manželství stát určitě za prd.

maxmiliana
27. června • 17:27

Přesně tak není o tom jakou člověk má školu nebo titul,já jsem obyčejná řeznice a můžu říct,že kolikrát žasnu jací jsou lidi s titulem a maturitou neschopný.Policie a vedoucí v práci si myslí,že jsou něco víc a když jim obyčejná ženská ukáže co umí žasnou.Opravdu to není o papíru či co člověk umí.Je pravda ,že plno lidí je neschopných čehokoliv.

Mata69
27. června • 14:02

farah.farah: a jestli je to fakt příběh paní Blanky, která má dvě vysoké školy, tak to s tou její brilantní inteligencí zrovna nebude tak slavné.

Mata69
27. června • 14:01

farah.farah: kdyby ho nezajímalo umění, tak nebude "umělecký" ne? Co asi tak z toho dřeva teda dělá? To je kravina co tu zase vyplodili v redakci a nebo paní se dvěma vejškama....

farah.farah
27. června • 13:35

Mata69: no taky si říkám............že tzrovna umělecký truhlář nebude vědět nic o baroku.chápu že nebude rozuimět třeba barokní hudbě ale dost bych se divila že by nevěděl nic o barokním nábytku.:D

farah.farah
27. června • 13:33

Inteligence a vzdělání jsou dvěc různý věci, ten kdo není sečtělej ještě nemusí ýt automaticky hloupej. A ten co má dvě vysoký školy ještě není automaticky moudrej. By si sama mohla uvědomit že se dvěma vejškama svému muži připadala jako blbka a jaké to bylo neskutečně povrchní, když jí tak soudil jen proto, že byla doma s dětma a teď úplně stejně povrchně soudí svého partnera............jo kdyby byl takové ťululum, že ani nezvládne nakoupit, kdokoli ho oblafne a uvěří každé pitomosti kterou slyší, nezvládá plati složenky a neumí ani zařídit věci jako dovolená a pod.tak jo to by asi byl už složitější materiál na soužití ale k čemu je jí ve vztahu to jestli on rozumí baroku nebo ne? Mají tedy nějaká téímata o kterých je baví si povídat, nebo to ani tak není otázka inteligence jako zcela rozdílného životního stylu, kdy ona preferuje chodit do opery muzeí divadel a vést dolouhé hovory o Andy warholovi zatím co pro něj příjemně strávený společný den je udělat večer grilovačku a povídat si jen tak o životě?

Elynor
27. června • 8:27

Vzdělání nerovná se moudrost, a počet vysokých škol není žádné měřítko "kvality" člověka. Ale na to si paní bude muset přijít sama. Ostatně sama už učinila zkušenost, že byla někým považována za hloupou bez ohledu na její dvě školy - proč asi? Samozřejmě že ani její truhlář není dokonalý ideální muž. To ale není žádný muž, a růžové brýle spadnou po čase vždycky, a vždycky se odhalí nějaký ten nedostatek. Nehrnula bych se do společného bydlení, ale jinak celkem není důvod, proč si s truhlářem neužívat dál. Ono se to ukáže časem, jestli to půjde, nebo ne.

Mata69
27. června • 7:41

Cituji: " Nezajímá ho hudba ani umění, ..." - ve spojení s uměleckým truhlářem je to poněkud divné ne?

Mata69
27. června • 7:40

Stačilo si vymyslet, že je to prostě šikovný truhlář...a vynechat to "umělecký". Dá se totiž jaksi předpokládat, že "umělecký truhlář" bude nějakou povědomost o historii a slohu mít. Ale možná má autorka pocit, že v článku spojení "umělecký truhlář" vypadá zajímavěji.
Souhlasím s mambule, o čem byl celou dobu ten vztah? O sexu? Pak by mě zajímalo jak se takový vztah "prohluboval" (no a nebo to možná ani nechci vědět), vztah se přeci prohlubuje společnými rozhovory, porozuměním...No, milá paní s dvěma vysokými školami, buď chcete parťáka pro život (a do postele) a nebo někoho na hlubokomyslné debaty. Obojí dokupy asi není nemožné, ale bude to trochu těžší. Musíte si sama ujasnit co je pro vás v životě důležité a co nezkousnete.

mambule
27. června • 6:21

Umělecký truhlář nemá ponětí ani o výtvarném umění? Co vyrábí - zahradní trpaslíky? Jistěže je to problém, když jeden z partnerů nepřečetl nikdy žádnou knížku, zatímco druhý má doma nadupanou knihovnu přelouskaných literárních výtvorů. Pro mě by to byl problém hned další ráno po tom večeru na louce. O čem jste se spolu po celou dobu trvání vztahu bavili, když žijete každý v jiném světě?

Doporučujeme

Články odjinud