Blanku Matragi v teplákách doma nenachytáte

Blanku Matragi v teplákách doma nenachytáte

Jméno módní návrhářky Blanky Matragi (56) je spojeno s pohádkovými společenskými róbami. Nosí je nejen bohaté arabské princezny, ale mezi její stálé zákaznice patří i některé Češky. Například Michaela Maláčová, skvosty z Blančiny dílny vlastní i Gábina Partyšová.

Doslova přehlídka krásných večerních šatů byla letos vidět v závěru soutěže Česká Miss 2009. Sama Blanka Matragi si při společenských událostech zásadně obléká jen své modely.

A jak se známá návrhářka obléká doma? Volí strohé, nebo romantické oblečení? "Mám ráda strečové věci, především legíny, a k tomu nějaké zajímavé tuniky. Je moc důležité, aby člověk i doma vypadal dobře. I když já tam moc času netrávím, bývám až pozdě do večera v práci, přesto žádné vytahané kalhoty doma nenosím," říká Blanka Matragi.

Ani v klasických teplácích, byť třeba barevných, byste ji doma nikdy nenachytali.

"Sportovní oblečení patří ke sportu, vyplývá to i z názvu. Já sama často chodím do fitcentra a tam si beru i odpovídající oblečení. Nikde jinde mě v něm nepotkáte," upřesňuje rusovlasá návrhářka.

A protože se blíží jaro a brzy budou svátky jara Velikonoce, Korzo se zajímalo, jak by se měly podle názoru Blanky Matragi ženy obléci k svátečnímu velikonočnímu obědu.

"Já vždycky doporučuji vzít si při určité sváteční události na sebe něco nadneseného, jiného, než co nosíme v běžné dny. Velikonoce jsou o barvách. Jde o to své oblečení rozzářit, vyplout z šedé a černé a prosvítit se radostí, že začíná jaro. Důležité ale je, aby se člověk v tom, co si oblékne, cítil dobře," upozorňuje Blanka Matragi.

Podle ní už dávno neplatí, že móda je diktát. "Dnešní móda je velmi individuální. Každý může sáhnout po libovolném stylu. I návrháři sahají po nejrůznějších variantách. To je obrovská výhoda, každý si může nalézt něco, v čem se cítí dobře a svobodně. Samozřejmě že existuje míra estetična, což je dáno i mírou vlastní sebekritiky. Je nutné mít na paměti, že pokud se překročí, může člověk vypadat i směšně," uzavírá Blanka Matragi.

Doporučujeme

Články odjinud