7
Fotogalerie

Bláznivá posedlost: Žena se stará o 50 miminek - umělých

Britka Alice Winstone (39) je sama matkou pěti dětí, ale kromě těch svých se stará ještě o zhruba 50 miminek, které jsou vyrobené z gumy. Ty krmí, přebaluje, umývá, obléká a také za ně utrácí nemalé peníze. Jedna taková panenka ji přijde nejméně na 36 000 Kč.

Pro mnohé je již představa pěti dětí dost šílená. Jenže děvětatřicetiletá britka to vidí jinak. Když čekala nejmladší dceru Jessicu (12), lékaři jí oznámili, že další těhotenství by mohlo být rizikové kvůli její krevní poruše. Alice byla zoufalá a přemýšlela, jak svou touhu po dalších dětech uspokojit. Zkoušela si pořídit koťata a žádala i o pěstounskou péči. Až jednoho dne uviděla v časopise článek o tzv. Reborn panenkách a hned se do nich zamilovala...

Svou první panenku jménem Emily si Alice koupila za 180 liber (5600 korun) "Byla jsem překvapená, jak silné pouto jsem si k panence vytvořila," přiznala se. A tak netrvalo dlouho a k Emily pořídila další destítku umělých sourozenců.

Alice si uvědomuje, že její chování není úplně normální, ale prý nedokáže přestat. Za svoje "umělé" děti a bohatou výbavičku pro ně, utratila už téměř půl milionu korun.

Tzv. Reborn panenky jsou vyrobeny z vinylového materiálu, který věrohodně připomíná lidskou kůži. Některé z nich mají dokonce falešný srdeční tep. Stojí až 40 000 korun.

Její posedlost vinylovými miminky se samozřejmě odrazila i v jejím osobním životě. S Alice rozvedl její manžel Chris. "Nechápal, proč se o panenky starám jako o opravdové děti. Pokoušela jsem se mu vysvětlit, jak mě dělají šťastnou, ale on si myslel, že je to jenom hloupá úchylka,“ říká Alice. Panenky prý ovlivňovaly také jejich sexuální život. Alice si přála, aby některé z nich spaly v manželské posteli. A její muž Chris pochopitelně zuřil.

Alice ale rozpadu manželství nijak moc nelituje. Jejich ložnici proměnila s nadšením v dětský pokoj. "Nepotřebovala jsem pro sebe zbytečně moc místa, takhle se aspoň do pokoje vejdou všechny věci mých panenek,“ dodává Alice.

A co její vlastní -"živé" děti? Tři nejmladší Aliciny děti ve věku 12 až 17 let stále žijí doma. "Samozřejmě že své děti miluji víc. Vím, že ta miminka nejsou opravdová, nejsem blázen," tvrdí.

I tak svým "umělým" dětem dopřává vše možné i nemožné. Strá se o ně celý den, obleká je do značkových hadříků a vybrané oblíbence bere třeba i na výlet do Zoo.

„Nedávno mě dokonce někteří lidi zastavovali a říkali, jak je můj syn roztomilý. Nemohli uvěřit, když jsem jim řekla, že je to jen panenka,“ uzavírá Alice.

ČTĚTE TAKÉ:
Reborn panenky: Neuvěřitelné podoby (fotogalerie)

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud