Blondýny jsou drsnější a agresivnější

Blondýny jsou drsnější a agresivnější

Blondýnky jsou agresivnější, odhodlanější a mají bojovnější chování než brunety či zrzky. Vyplynulo to z výzkumu mezi vysokoškoláky v Kalifornii. Blondýny využívají přitom faktu, že u mužů vyvolávají větší pozornost a že se k nim pánové chovají lépe.

Ačkoli ale mají blondýny bojovnější postoj vůči okolí, do skutečných bitek a šarvátek se dostanou méně často než brunety a zrzky.

„Očekávali jsme, že blondýny se budou cítit důležitěji než jiné mladé ženy, protože tady v Kalifornii žijí privilegované blondýny. Ale co jsme neočekávali, že zjistíme, jak velmi bojovné mezi svými vrstevnicemi budou,“ uvedl profesor Aaron Sell z University of California.

Vysvětlení pro to má evoluční psycholožka Catherine Salmonová z University of Redlands: „Blondýny jsou sebevědomější ve svých schopnostech, ačkoli výsledky testů jejich schopností nemusejí vůbec odpovídat jejich sebevědomí. Možná v odpovědi na stereotypy společnosti mají brunety tendenci pracovat tvrději a očekávat horší zacházení. Ženy, které se odbarví, si rychle zvyknou na privilegia blonďatosti – velkou pozornost mužů.“


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud