Blýskavá krása Oscarů

Blýskavá krása Oscarů

Předávání nejprestižnějších filmových cen se každoročně stává nejvýznamnější událostí showbusinessu. Oscaři však nejsou jen o filmech a zlatých soškách, ale také šatech, špercích a kráse. Nejzářivější hvězdy stříbrného plátna se navzájem předhánějí, kdo bude vypadat lépe.

Módní návrháři na konci zimy pravidelně šílí z množství práce, kterou jim přinášejí přehlídky v rámci některého týdne módy a pak tu jsou ceremoniály a předávání filmových a televizních cen – Zlaté Glóby, Ceny britské filmové akademie, Berlinale a především Ceny americké filmové akademie, známé především díky sošce Oscara. Červený koberec v kalifornském Los Angeles se i letos proměnil v nejsledovanější módní přehlídku na světě. Návrháři si jsou velké pozornosti moc dobře vědomi a tak se snaží dostat své kreace do slavnostního šatníku těch nejslavnějších. Pro známé módní salóny se jedná o otázku prestiže a pro méně známé designéry zase o jedinečnou příležitost, jak se rychle proslavit.

Mezi nejlépe vypadající celebrity letošního ceremoniálu patří beze sporu vynikající herečka Meryl Streep. Ta jasně dokázala, že si žena zralého věku může vypadat sexy, aniž by působila směšně. Meryl vsadila na nepřehlédnutelnou čiště bílou a sofistikovaný třpyt. Herečka oslovila mladého návrháře Chrise Marche, který se dostal do povědomí veřejnosti díky reality show Project Runway. Pro paní Streep navrhl šaty již pro předávání Zlatých Glóbů. Samu mu zavolala a objednala si černou róbu s bohatou sukní a protože se model setkal s velmi pozitivními ohlasy módních kritiků, vsadila Meryl na talentovaného Marche i pro oscarovou ceremonii 7. března 2010.

Opět se Meryl Streep dostala na seznam nejlépe oblečených celebrit červeného koberce a k překvapení všech, nevsadila na známé značky jako Dior, Givenchy či Oscar de la Renta. Téměř neznámý Chris March dostal tuto hvězdu z kategorie nejhůře oblečených do kategorie nejlépe oblečených. Dlouhá bílá róba z delikátní látky učinila Meryl skvělou službu, doslova zazářila a s převahou převálcovala i o desítky let mladší kolegyně.

Značnou pozornost přitáhla také miniaturní kabelka, kterou Meryl Streep svírala v ruce. Kdo navrhl to skvělé psaníčko, ptali se všichni. A odpověď zní: Swarovski. Herečka si vybrala večerní kabelku z připravované kolekce „Statement Collection“ pro sezónu podzim – zima 2010/2011. Elegantní taštička posetá tisícem třpytivých Swarovski křišťálů září více než super drahé diamanty. Na podzim si ji budete moci pořídit i vy a to hned v několika barvách – stříbrné, zlaté a černé. Tato módní maličkost dokáže i ty nejnudnější šaty proměnit v módní a luxusní záležitost. Síla doplňků je mocnější, než si myslíte. Právě detaily tvoří dokonalý celek.

Doporučujeme

Články odjinud