Bobová dráha Prosek

Bobová dráha Prosek

Nevíte, kam vyrazit o víkendu s přáteli nebo rodinou? Toužíte po zábavě spojené s netradičními zážitky? V tom případě navštivte Bobovou dráhu v Praze na Proseku! Najdete zde nejen atraktivní program pro vás či vaše ratolesti, ale i možnost klidného posezení v příjemné restauraci s nově otevřenou zimní zahradou. Kromě výborného občerstvení na vás čeká podmanivý pohled do údolí Rokytky a na přilehlé vinice.

Bobová dráha zpestří rodinná víkendová odpoledne. Zatímco vaše děti si mohou vychutnávat jednu jízdu za druhou či změřit své výkony v soutěži, vy můžete v klidu odpočívat na terase restaurace a přitom sledovat jejich dovádění. Jízda na dráze je absolutně bezpečná, bez doprovodu rodičů na ni mohou jezdit děti již od 8 let. Mladší bobisté se mohou svézt spolu s rodiči na jednom vozíku.

Místní restaurace se těší výborné pověsti v širokém okolí, pochutnat si můžete na vyhlášených grilovaných specialitách nebo na pizze připravované v peci. V jídelníčku nechybí ani bohatý sortiment nápojů včetně různých druhů vína a točeného piva (Budvar), podávají se nealkoholické nápoje, míchané drinky a italská káva. Restaurace byla nyní nově rozšířena o zimní zahradu, takže její kapacita se zvýšila na 75 míst. V chladném období je zimní zahrada zasklena a vytápěna a nabízí tak veškeré pohodlí jako vnitřní restaurace.

Dráha je otevřena denně od 10.00 do 22.00 hodin, od listopadu do konce března od 12.00 do 20.00. Aktuální informace najdete na www.bobovadraha.cz nebo je získáte na telefonním čísle 284 840 520.

Bobová dráha s celoročním provozem byla otevřena v červnu 2003. Dráha je dlouhá téměř 800 metrů, celkové převýšení je 50 metrů a maximální rychlost 62,5 km za hodinu. Kromě délkových a rychlostních parametrů je zajímavý i profil trati, který obsahuje 720stupňové zatáčky a nejednu vychytávku (osmičku, „hup“ a další).

Doporučujeme

Články odjinud