Bohdalová získala Cenu Karla Šroubka, byla z toho v šoku

Bohdalová získala Cenu Karla Šroubka, byla z toho v šoku

Jiřina Bohdalová (80) je držitelkou celé řady cen za herecké mistrovství. Do své sbírky si nedávno ale přidala další, jak se svěřila - velice netradiční.

Obdržela totiž ocenění i za svou další lásku, kulinářské umění a jeho propagaci. Na Gala opening party při příležitosti otevření restaurace Romantic převzala Cenu Karla Šroubka, zakladatele hotelu Evropa. A byla z ní docela vyvedena z míry.

"Velice si vážím tohohle ocenění a určitě pro něj najdu doma nějaké důstojné místo. Je to za propagaci české kuchyně. Ti, kteří mi ho udělili, zřejmě dobře věděli, že jsem milovnice omáček a pochoutek z domácích luhů a hájů, a patří jim mé upřímné poděkování," přiznala Bohdalová, která je autorkou několika kuchařek.

Řadu receptů, které používá, má prý po mamince a babičce a na českou kuchyni naučila i svá vnoučata. "Nevymýšlím moc, co budu vařit, děti si řeknou, na co mají chuť, a já jim to prostě a jednoduše uvařím. A protože si říkají každou chvilku, asi jim má jídla chutnají," dodala Jiřina Bohdalová.

ČTĚTE TAKÉ:
Partyšová se už sama sobě nelíbí, zhubla pod 50 kilo

ČTĚTE TAKÉ:
Videorozhovor s Terezou Kostkovou a lékařem: HPV - jde o váš život

Doporučujeme

Články odjinud