Bojíte se hormonů ?

15 komentářů

mil?a
26. listopadu • 18:37

Ahoj,Milča.CCHctu názory a mám taky jeden dotaz.Je mi 58,jsem po gynek.operaci 1o roku,za tu dobu jsem prošla několika různými preperáty,potíze mám střídavě víc,nebo méně,ale úplně jsem se nezbavila nadměrného pocení,hrůza,špatného spaní a bolesti hlavy. POslední,co mám je tyčinka,zavedená pod kůží,RISELLE - implantát.CHtěla bych vše zrušit a užívat jen Sarapis.Poradíte mi?

bm
12. února • 14:48

Zajímaly by mne názory na hormonální léčbu po menopauze, např. v naší rodině všechny starší tety a babičky nic takového nebraly a dosud žijící neberou a přesto docela normálně stárnou. Samozřejmě že přijdou různé zdravotní problémy, ale co slyším ve svém okolí, ženy s hormonální léčbou tráví velké množství času v ordinacích gynekologa a přesto si stále stěžují na nejrůznější problémy.

Emmy
5. února • 22:52

Mohu se pripojit k Zdene,ma dcera mela problemy s menstruaci,mela ji treba jen 2x za rok. Gynekologove byli zdeseni.kdyz jim to rikala a chteli ji taky nasadit hormonalni terapii. Pak se dostala do soukrome gynekologicke ordinace MEDA na Bulovce,kde ji lekar rekl,ze pokud potrebuje menstruaci k tomu,aby se citila vice zenou,muze ji hormony predepsat,ze on ma ale zkusenost,ze to je dost zbytecne. Dcera,ktera mela menstruaci navic velmi bolestivou,se zaradovala a prestala si menstruace vsimat. Kdyz se rozhodli mit miminko a prestali uzivat antikoncepci HNED otehotnela a ma ted rocni holcicku.Lekar ji tenkrat rekl,ze zna pripady zen s velmi nepravidelnou menstruaci,ktere mely dite bez problemu a naopak!!! A tak bych si s tim na miste Evy nelamala hlavu. Domnivam se,ze menstruaci by mela treba stejne i kdyby neuzivala ty prirodni metody (snad ale primo neskodi???)

Zdena
23. ledna • 15:06

Evo, měla jsem podobný problém a velmi jsem se tím trápila. Bez léčení jsem neměla menstruaci vůbec. Manžel nechtěl, abych se léčila hormonálními injekcemi, smířil se s tím, že nebudeme mít deňátko. Ve 28 letech jsem po šesti letech manželství otěhotněla, narodila se mi zdravá holčička a za necelé dva roky kluk. Po porodu jsem menstruovala a doteď menstruuji úplně pravidelně. Jak je vidět na mém příkladu, k tomu, aby jsi otěhotněla, menstruovat nemusíš.
Přeji hodně štěstí.

Věra Baďurová Verune
22. ledna • 1:29

Sarapis je perfektní, také jej beru

Ainny
21. ledna • 21:54

I já si myslím, že Eva by měla svůj problém řešit medicínskou cestou a přírodou doplňovat, čas kráčí mílovými kroky a za chvíli by mohlo být pozdě.

OLIVER
20. ledna • 5:40

Evo, myslím si, že se asi bez hormonální terapie neobejdeš, nicméně Tvůj problém není tak jednoduchý, aby se dal řešit po intrenetu a vyžaduje řešení specialistou. Já sice také schvaluji přírodní způby terapie, ale v tmto případě jsou vhodné pouze jako doplněk.

Eva
19. ledna • 9:37

Nevím,jestli se můj problém také vztahuje k Vaší anketě, ala ráda bych se s Vámi o něj podělila. Před 4 lety jsem se rozhodla skončit s chemickým "huntováním" svého těla a na základě toho jsem vysadila hormonální antikoncepci, kterou jsem brala cca 7 let. Následovala absence menstruace. Odmítla jsem její hormonální vyvolání a pustila se do pomáhání tělu přírodními metodami - úprava jídelníčku (mírná makrobiotika), homeopatie, akupunktura, reflex.terapie, cvičení podle Mojžíšové. Toto trvá již necelé 4 roky, během kterých se mi podařilo odmenstruovat cca 4x. Což není nic moc, ale na to, že to šlo přírodním způsobem, pvažuji i tento výsledek docela za úspěch. Mám teď ale dilema, protože vzhledem ke svému věku (letos budu mít 29 let), již moc toužím po miminku. Zvažuji, jestli počkat a dát tělu ještě nějaký čas, to však s rizikem, že propásnu čas potřebný na léčení případných gynekologických problémů. Nebo se již pustit do radikální léčby a nechat si nasadit hormony. Proto prosím o radu někoho, kdo má nebo měl podobné problémy příp. o názor všech, kteří by k tomu mohli něco říci. Děkuji

OLIVER
15. ledna • 2:50

Užívání vitamínů a jiných antioxidantů je kontraindikováno v případě léčby jakékoliv rakoviny. Povolen je pouze selen. Vitaminy můžete brát pouze v období rekonvalesence, tedy po skončení terapie.

Ainny
14. ledna • 18:19

Děkuju všem za reakce. Abych pravdu řekla, neužívám nic (kromě toho Tamoxifenu) a taky to zvládám, ale štve mě, že se doporučují preparáty relativně zdravým (nikdo neví dne ani hodiny) a na ty, kteří mají cokoliv omezeno (nejde jen o ty hormony) se myslí málo. To by asi bylo na delší debatu... Ráda si přečtu další názory. Zatím asi nejvíc souhlasím i Ioli, i když svému doktorovi důvěřuji poměrně dost.

loli
14. ledna • 16:35

Jestliže se chcete radis se svým lékařem co je nejlepší, pak jste vedle. Lékař je firmou placen, když propaguje její výrobek jako nej nej, u lékaře to také není 100%. Nevěřte tomu. Dnes můžete věřit pouze sami sobě. Mě moje gynekoložka pěkně poradila, všechno jsem zahodila a šla svojí přírodní cestou, došla jsem konečně k cíli. Zbavila jsem se všech potíží. Příroda je mocná. Nevěřte lékařům, nevěřte firmám. Jde jim jen o peníze!

Růžička
14. ledna • 15:45

Já používám Estraderm a vyhovuje mi,snad je sarapis přírodnější.ale doplácí na něj také pojišňovna ?

Anari
14. ledna • 7:08

Je to komercni reklama na prodej vyrobku. Nekdo chce prodejem
vydelat,tak tomu dela reklamu zde,nebot patrne za inzerci
zde neplati. Myslim,ze nejlepsi je se poradit se svym lekarem
a nedat na nezname prodejce. usetrite si pak zklamani i penize.

Vedma
13. ledna • 21:55

Ainny, nemuzes od kratkeho clanku tady v Dame ocekavat ze bude zahrnovat vsechny mozne informace o tomhle tematu. Pro vetsinu lidi je to postacujici, a kdo ma nejake specielni problemy, ten si pak vyhleda dalsi literaturu o tomhle nametu z jinych zdroju.

Ainny
12. ledna • 22:59

Je to zajímavé, ale nevím jestli tento přípravek můžou i ženy, které se léčí z rakoviny prsu, byly jim "zrušeny hormony" a mají naordinovaný Tamoxifen. Braní hormonů je tabu. Tento přípravek můžou? Myslím, že při psaní podobných článků by se mělo myslet i na toto a hlavně si informace ověřit u odborníka.

Doporučujeme

Články odjinud