Hovězí maso jsem kupoval a s chutí jedl do té doby, než jsem se dozvěděl o jeho závadnosti. Od té doby, a to už bude asi 7 měsíců ho nekupuji.
Naprosto souhlasím s ing. Hrbkem. Zítra máme guláš z kližky, mňam.
Panebože, kdo to psal! BSE není vůbec přenášena bakteriemi, ale jedná se o membránové proteiny (tzv. PRIONY - proteinaceus infectious particle), u kterých došlo k mutaci konformace.BSE navíc není jen u hovězího, u ovcí je to scrapie, u lidí Creutzfeld-Jakobova choroby, kuru u domorodců na ostrově Papua New Guinea, napadá taky vysokou - jeleny, losi, dále norky, kočky, a dále. Vzniká taky dost vzácně spontánně. Maso tudíž kupuji a konzumuji s klidem dál.
Já se nemoci"šílených krav" nebojím, protože věřím, že jsme udělali vše pro to, aby se k nám tato nemoc nedostala. Lituji chovatele hovězího dobytka, protože je stále hodně lidí, kteří se nákazy bojí a tudíž si raději hovězí maso odepřou.
Daleko větší nebezpečí než nemoc šílených krav představuje blbec v autě. Těm, co se bojí doporučuji jíst skopové, je zdravější než hovězí i vepřové. Takové velikonoční kůzlátko - mňam.
Klidne hovezi kupuji dal. Ja jej beru vetsinou jen na polevku. A klidne si dam v restauraci biftek. Jestli uz jsem nakazena, tak je to stejne jedno a jestli ne, tak si myslim, ze po vsech tech kontrolach se k nam do obchodu nakazene maso nedostane.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.