6
Fotogalerie

Bojovnice s časem 2/2

Obáváte se stáří a přibývajících vrásek? Není důvod. Jestliže chcete vypadat krásně i ve chvíli, kdy na narozeninovém dortu sfouknete víc než padesát svíček, osvojte si fígle známých žen. Každá z nich našla způsob, jak zastavit čas. Inspirujte se…

Helen Mirren (66)

Využité tajemství striptérek

Fotografie, na kterých je zachycena během dovolené v červených bikinách, před čtyřmi lety obletěly celý svět. Britská herečka, která získala Oscara za hlavní roli ve filmu Královna, si přibývající roky očividně užívá. Dokonce tak, že se před kamerou odhaluje častěji než dřív. Prý už se nestydí tolik jako dřív a neřeší, co si o ní lidé pomyslí. Stále však dbá na svůj vzhled a má pár triků, jak si vypomoci. Jedním z nich je, že se během let naučila automaticky zatahovat břicho. Velmi ráda si také kupuje boty na vysokých podpatcích, které opticky prodlužují nohy. Tyto boty, jak přiznává, dříve sehnala jen v obchodech pro striptérky. Britská herečka odmítá podlehnout lákavým svodům botoxu. Radši dá na osvědčené triky, jako jsou čajové sáčky na opuchlé oči. Dobře si dnes uvědomuje důležitost spánku, a jakmile má během natáčení možnost, jde do peřin, nehledě na čas. Ani ona se bez pohybu neobejde, ale snaží se při něm bavit. Naposledy se stala nadšenou propagátorkou cvičení na podložce Wii Balance Board. Navzdory své radosti ale smutně přiznává: „Jako snad každá žena jsem celý život na dietě.“

SOPHIA LOREN (73)

Místo diet špagety z Neapole

Necelý měsíc před 72. narozeninami ji zvolili nejpřirozenější kráskou na světě a nechala za sebou o desítky let mladší kolegyně. Stále se jí někdo ptá, jaký má recept na krásu. Ona vždy bezelstně odpoví, že jí k tomu pomáhá její láska k životu a špagetám. Jako správná Italka je přesvědčena, že za to, jak vypadáme, vděčíme tomu, co jíme. Dává přednost středomořské stravě, která obsahuje spoustu ovoce, zeleniny, luštěnin a mořských plodů. Nadšeně tleskala odborníkům, když potvrdili to, co ona říkala již dávno – těstoviny jsou skvělé, protože obsahují velké množství komplexních sacharidů, které dodávají tělu energii. Sama má nejradši celozrnné těstoviny, které jedla už jako malá holka z Neapole. K nim přidává omáčku z rajčat a panenský olivový olej, pro nějž má herečka slabost. Olej používá i k natírání celého těla. Díky tomu je její pokožka krásně hydratovaná a nevypadá staře. Nikdy nebyla fanouškem tvrdých tréninků. Potrpí si však na správné držení těla, protože je přesvědčena, že když se žena hrbí, automaticky vypadá starší. S železnou pravidelností dodržuje devítihodinový spánek. Každý den pak vstává v šest ráno a deset minut cvičí s činkami. Poté si dá sprchu. „Tahle kombinace pomáhá mým ňadrům uchovat si krásu,“ prozrazuje Sophia Loren s úsměvem.

JANE FONDA (74)

Kamarád testosteron

Když se podíváte, jak září, rozhodně byste si netipli, že držitelka dvou Oscarů roky bojovala s bulimií. „Trvalo mi dlouho, než jsem začala akceptovat samu sebe. Povedlo se mi to až v šedesáti a díky tomu jsem pochopila, že nikdy není pozdě,“ říká hrdě. Americká herečka si zajistila popularitu nejen filmy jako Barbarella nebo Dívka ze Západu, ale i kazetami a DVD se cvičením. Sama dodnes pravidelně cvičí. Třikrát až pětkrát týdně se věnuje chůzi na trenažéru, kterou doplňuje protahováním a vzpíráním. Co dále ji udržuje stále mladou? „Za svůj vzhled vděčím z třiceti procent genům, z třiceti procent dobrému sexu, z třiceti procent zdravému životnímu stylu a pohybu. A za zbývajících deset procent musím poděkovat svému plastickému chirurgovi,“ přiznala Jane, která si stáří nepřipouští. Před rokem uvedla v televizi nové DVD v kožené minisukni a vysokých kozačkách. Nebojí se ani nahlas přiznat, že má stále ráda sex a již čtyři roky užívá mužský hormon testosteron. „Nejde jen o zvýšení libida. Ženám v přechodu dodává energii, víc sebevědomí a zlepšuje náladu,“ dodává britský profesor John Stud.

MLSÁNÍM ZASTAVTE ČAS

Hořká čokoláda – je plná proteinů a vitaminu B. Malé dávky pomáhají spalovat tuk a zlepšují vzhled pokožky a vlasů. Ale pozor, čokoláda musí být minimálně 70%.

Borůvky – kromě řady vitaminů v sobě obsahují velký zdroj antokyanu, který je antioxidační látkou působící proti stárnutí a zlepšující stav pokožky.

Mandle – jsou bohaté na antioxidanty a nenasycené mastné kyseliny. Mají v sobě víc vlákniny než ostatní ořechy a vápník, který pomáhá udržovat silné kosti.

Avokádo – díky němu získáte velké zásoby vitaminu E, jenž je považován za nejlepší přírodní antioxidant, a kyseliny listové, která pomáhá udržovat pokožku mladistvější.


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

ČTĚTE TAKÉ:
Bojovnice s časem 1/2?

ČTĚTE TAKÉ:
Společenské účesy podle hvězd - krátké vlasy

Doporučujeme

Články odjinud