Bojujete s celulitidou? Zkuste babské rady, nic s nimi nezkazíte!

Bojujete s celulitidou? Zkuste babské rady, nic s nimi nezkazíte!

Nepodařilo se vám zbavit se přes zimu celulitidy a celé léto vymýšlíte outfity tak, abyste pomerančovou kůži zakryla? Pak je nejvyšší čas začít pracovat na tom, abyste se tím příští léto trápit nemusela. Co takhle vyzkoušet některé babské rady? Výsledek pravděpodobně nebude nikdy úplně stoprocentní, ale pokud je zkombinujete, změna se určitě dostaví.

Zkuste kávu

Oblíbeným spojencem v boji proti celulitidě se v poslední době stala káva. Máte-li doma kávovar na espresso, je to ideální, protože hodně ušetříte. Stačí nevyhazovat lógr z výroby kávy do koše, ale použít ho během sprchy na domácí masáž. Kofein totiž přirozeně rozproudí cirkulaci a viditelně zlepšuje stav vaší celulitidy. Je to ale efekt pouze dočasný, takže je třeba tento rituál opakovat několikrát do týdne.

Pokračování 2 / 5

Ledová voda

Ve sprše můžete v boji proti celulitidě pokračovat i poté, co si uděláte masáž pomocí kávy. Ideální způsob, jak prokrvit končetiny a tím přispět ke zmírnění celulitidy, je střídání teplé a studené vody při sprchování. Studená fáze sice není alespoň ze začátku příliš příjemná, a to ani v horkém létě, ale uvidíte, že si časem zvyknete, obzvlášť pokud budou viditelné i výsledky.

Pokračování 3 / 5

Jablečný ocet

Existuje mnoho tvrzení, která podporují pozitivní vliv jablečného octa. Má mnoho probiotik a aminokyselin a pomáhá tělu vytvářet vlastní přírodní zásoby HCl (žaludeční kyselina), což je dobré pro trávení a detoxikaci. Detoxikace je důležitá, protože toxiny poškozují tělo a hrají obrovskou roli v proměnách naší kůže, konkrétně mají špatný vliv na pojivovou tkáň pod kůží. Toxiny přispívají k rozpadu kolagenu a elastinu, které udržují pokožku hladkou a pevnou.

Pokračování 4 / 5

Suchá masáž

Suchá masáž neboli exfoliace pomáhá zmírnit projevy celulitidy tím, že zvýší průtok krve do konkrétní oblasti, a sníží tak zánět. Stačí vzít do ruky přírodní kartáč a začít masírovat nohy směrem nahoru k srdci. Nepraktikujte však tuto metodu denně, protože byste si častým kartáčováním mohla povrch pokožky narušit.

Pokračování 5 / 5

Zahřívání při sportu

Informace, že sport také prospívá tomu, aby se vám na stehnech a na zadečku celulitida netvořila, pro vás jistě nebude žádná novinka. Můžete ale ještě víc pomoci tomu, aby se ohrožené oblasti více zahřívaly, což podporuje úbytek pomerančové kůže. Není zrovna nutné balit se do potravinové folie, což pokožce ve výsledku příliš neprospívá, protože nemůže dýchat. Stačí, když si na legíny navléknete ještě šortky, aby se inkriminovaná oblast lépe prohřála.

Doporučujeme

Články odjinud