Bojujete s pomluvami okolí? Takhle se s nimi vyrovnáte

Bojujete s pomluvami okolí? Takhle se s nimi vyrovnáte

Jistě jste se už v podobné situaci někdy ocitla. Najednou jste se o sobě od téměř cizích lidí dozvěděla něco, co rozhodně nebyla pravda a nebylo to nic hezkého. Pomluvy nejsou příjemná věc, ale dá se s nimi vyrovnat. Jak na to?

Zeptejte se přímo

Pokud víte, z jakého zdroje pomluvy o vaší osobě pocházejí, jděte přímo k němu a zeptejte se na rovinu, proč to dělá a jaký s vámi má problém. Přímá konfrontace ho nebo ji s největší pravděpodobností zaskočí natolik, že nebude schopen se vymlouvat. Buď začne být agresivní, nebo naopak vycouvá z boje a zkrotne. Do budoucna však můžete počítat s tím, že od něj budete mít klid.

Pokračování 2 / 5

Neoplácejte pomluvy

Jestli si myslíte, že nejlepší obranou je útok, tedy v tomto případě začít o osobě, která vás pomlouvá, také šířit drby, jste na omylu. Vám samotné vadí, že vás někdo pomlouvá, proč byste se tedy měla snížit na jeho úroveň a chovat se stejně? Ponížíte se tak akorát nejen sama před sebou, ale i před svým okolím. A z nekonečného kolotoče pomluv tak nikdy nevyjdete.

Pokračování 3 / 5

Nevysvětlujte

Je jasné, že pomluvy, které se o vás šíří, pro vás rozhodně nejsou nic příjemného. Pamatujte ale na pravidlo, že potrefená husa nejvíc kejhá, a než začnete vykřikovat do světa svoji pravdu, přibrzděte. Okolí by si totiž mohlo myslet, že na pomluvách něco bude. Jestli se s vámi kvůli pomluvám někdo přestane bavit, běžte a vyříkejte si to s tím člověkem z očí do očí. Ostatním do vašich věcí nic není a vy nemáte povinnost komukoliv cokoliv vysvětlovat.

Pokračování 4 / 5

Netrapte se

Důležité je nedělat si z pomluv těžkou hlavu. Vy sama víte nejlépe, jaká je pravda, tak proč se trápit? Tím tak akorát dáte najevo, že by na pomluvách mohlo být něco pravdy. Nejlepší cestou, jak se s drby vyrovnat, je ignorovat je. Osoba, která pomluvy o vás roznáší, vám pravděpodobně chtěla ublížit, a když uvidí, že vám jsou řeči ukradené a její záměr se nepodařil, brzy ji to přestane bavit. Pomluvy ustanou a vy budete mít klid.

Pokračování 5 / 5

Buďte trpělivá

Jak jistě víte, trpělivost růže přináší a kdo si počká, ten se dočká. A také, že na každého jednou dojde. Pokud máte čisté svědomí a víte, že na pomluvách není ani trocha pravdy, obrňte se trpělivostí a počkejte, až se drby přeženou. Pravda nakonec vždycky vyjde najevo a člověk, který měl pomluvy na svědomí, v očích ostatních klesne. Navíc, vaši opravdoví přátelé vás přece znají dost dobře na to, aby věřili nějakým drbům.

Doporučujeme

Články odjinud