Bolí vás anální sex nebo máte z bolesti strach? Tady jsou rady, jak to změnit! | Foto: iStock

Foto: iStock

Bolí vás anální sex nebo máte z bolesti strach? Tady jsou rady, jak to změnit!

Strach z bolesti je často hlavním faktorem, který nás ženy odrazuje od análního sexu. Stačí však správná příprava a všechno může být jinak. Pokud tedy chcete tuto praktiku sobě i partnerovi dopřát, nezanedbejte následující body!

Trpělivost růže přináší

Jedním ze základních pravidel, když chcete začít s análním sexem, je trpělivost. A to platí nejen pro vás, ale i pro vašeho partnera. Nečekejte, že se vše dokonale podaří hned napoprvé, ale postupujte po menších krocích. Základem všeho je stoprocentní uvolněnost, protože jakmile budete nervózní a ve stresu, budete mít stažené svaly a průnik pro vás bude bolestivý. Dejte si proto na čas a nezoufejte, pokud budete muset ze začátku několikrát přestat. Chce to čas, ale očekávaného výsledku dříve nebo později docílíte. Naopak, když vše uspěcháte jen proto, abyste vyhověla partnerovi, a půjdete na to přes sílu a bolest, můžete si anální sex znechutit jednou provždy.

Jak se připravit na anální sex? Podívejte se na rady pornoherečky:

Pokračování 2 / 5

Znecitlivující lubrikant

Bez lubrikačního gelu se o akci ani nepokoušejte. V řitním otvoru panuje jiné prostředí než uvnitř vagíny, která má schopnost se během vzrušení dostatečně zvlhčit, aby byl průnik snadnější. Řitní otvor touto možností nedisponuje, proto lubrikantem rozhodně nešetřete pro vaše vlastní pohodlí a snazší proniknutí. Existují lubrikační gely určené přímo k análnímu sexu, a některé dokonce mají i znecitlivující účinek. Bojíte-li se tedy bolesti, tyto produkty by vám mohly pomoct překonat strach i počáteční nepohodlí.

Pokračování 3 / 5

Malí pomocníci

Na anální sex se můžete připravit postupně, ne se z jedné vody načisto potýkat s partnerovým penisem. Přípravu zvládnete i sama, stačí si na sebe sem tam udělat chvilku. Ze začátku můžete zkusit do análního otvoru zasouvat pouze jeden prst, jakmile si na tento pocit zvyknete, můžete zkusit dva. Případně se porozhlédněte po sexshopech, dnes již existuje řada vibrátorů a takzvaných análních roztahováků určených přímo pro řitní otvor a přípravu na anální sex. Pokud vás nebaví hrátky o samotě, zapojte do nich i partnera. A hlavně spoustu lubrikačního gelu!

Pokračování 4 / 5

Ideální poloha

Na poloze samozřejmě také velmi záleží. Většina párů si pro první anální sex často vybere klasickou polohu zezadu, ne vždy je to však ideální. Průnik totiž ovládá pouze partner, který nemusí mít odhad, jakou silou a jak hluboko může zajít. Zkuste proto pro začátek spíš ležet na břiše a rukou se dráždit na klitorisu, abyste udržela vzrušení, zatímco partner do vás bude velmi jemně a pomalu pronikat. Ideální je také poloha dvou lžiček, kdy ležíte na boku a partner je za vámi. V této pozici máte možnost regulovat vše, co se během análního sexu děje.

Pokračování 5 / 5

Trocha lsti

Konečník je chráněn hned několika svěrači, což je důvod, proč při análním styku můžete cítit bolest. Vše se ale dá vyřešit. Vnější svěrač je řízen centrálním nervovým systémem, což znamená, že ho máte pod kontrolou a dokážete ho uvolnit. Vnitřní svěrač však funguje jinak, i tak se ale dá obelstít. I když se vám to možná nebude pozdávat, stačí během průniku trochu zatlačit, jako byste vykonávala velkou potřebu. Tím pomůžete mužskému penisu nebo hračce snáze se dostat dovnitř.

Doporučujeme

Články odjinud