BOŽENA (42): Partner se vypařil po porodu, o syna nejeví zájem

16 komentářů

Jariska
24. března • 4:52

Smutny pribeh a bohuzel ne ojedinely. Tenhle muzsky posera nestoji za zlamanou gresli, kdyz se neumi postavit za rodinu a jako zbabelec utece za nejakou rajdou, ktere takovyhle typek nevadi.
Mamince gratuluji k novemu prirustku do rodiny a verim, ze nebude v budoucnu litovat. ; :laska:

Karlax
20. března • 19:28

Podceňování antikoncepce těsně po čtyříctce je chyba. Ten potrat taky měla víc probírat s manželem než s dcerami. No a manžel nemá souložit, když není schopen nést následky. I antikoncepce může selhat. Otázka je, jestli o “neřešení” antikoncepce věděl. To už by ale byly spekulace, detaily ve článku nejsou.

mamča
20. března • 8:29

Já myslím, že by "pán" odešel tak jako tak. Jenom by to Božena bez dítěte měla jednodušší. Až se manžílek nabaží nové slečny (a ona jeho) a bude mlít z posledního (což při opečovávání mladice nemusí trvat dlouho), možná si vzpomene, že má syna a odloženou manželku, a bude se chtít vrátit. Boženě bych radila, aby nesouhlasila s rozvodem, protože jen tak se bude podílet na životní úrovni svého stále-ještě-manžela, a nebude odkázána na směšné výživné na sebe a dítě - do dvou let věku synka. Pokud ovšem manžel posedlý druhou mízou nenadělá i nějaké dluhy.

Elynor
20. března • 7:15

Tak dva dospělí lidi, co už mají i dospělé děti, minula jim čtyřicítka, takže by člověk od nich čekal aspoň minimum rozumu a zkušeností, a oni ani jeden "nějak moc neřešili antikoncepci". Dítě přitom nechtěl ani jeden. No tak co s tím, no. Dobře jim tak. A chudák to dítě. Matka se navíc nechala přemluvit - a jestlipak se ty dcery, co ji tolik přemlouvaly, teď o to dítě starají? Co je to za rozum, nechat se přemluvit k dítěti, po čtyřicítce, když už měla děti dospělé, takže se to nedá svádět na biologické hodiny, že to je poslední šance? Mít dítě po čtyřicítce je risk. Vždycky, a když ho nechci a nechám se přemluvit, tak dvojnásob. Ještě kdyby ji přemlouval ten manžel, ale dcery? Co tohle je za uvažování, od všech dohromady? Dcery jsou taky asi na hlavu, přece jak můžou někoho, kohokoli přemlouvat, aby on měl dítě? Vůbec tu paní nelituju, jen to nechtěné dítě, které to teda vyhrálo, s těmahle rodičema.

mamča
20. března • 8:33

@Elynor: Dítě je možná neplánované, ne nechtěné, a bude nejspíš milované matkou i oběma sestrami. Je fakt, že přichází do nevhodného prostředí, ale snad to Božena ustojí a otec dítěte ufinancuje.

Elynor
20. března • 12:53

@mamča: Dítě je jednoznačně obojí - neplánované i nechtěné. Jasně je v článku řečeno, že s tím nikdo nepočítal, že plány byly úplně jiné a první řešení, o kterém přemýšlela, bylo přerušení těhotenství. Teprve později se nechala ukecat. Což je druhá chyba. První byla, že si nehlídala tu antikoncepci.

Jariska
25. března • 9:34

@Elynor: Vas komentar je tvrdy a bezohledny. Dnesni ctyricatnice nejsou starnouci matky, ale naopak zeny v nejlepsim veku. Dite neni rohlik, ktery muzete hodit do kose a delat, jakoze se nic nestalo. Kazdy rozumny clovek se srdcem na spravnem miste se v takovem pripade zodpovedne ujme rodicovske role. Dite je dar a nikoliv nepohodlny privesek. Kazde umele preruseni tehotenstvi je vrazda nenarozeneho ditete. >:-(

mamča
20. března • 13:19

@Elynor: Dobře, ale kvůli tomu se nebude chlapec jmenovat "Dvojchyba". Jednou už se matka rozhodla ho donosit a porodit, tak pokud není asociál, tak ho bude i milovat. Vždyť kdyby ho opravdu nechtěla, tak ho mohla nechat v porodnici, nebo dát do babyboxu. Jenže hormony rozbouřené těhotenstvím žádnou takovou reakci nepřipouštějí. Ostatně, paní je stále ještě vdaná, takže na tom bude možná líp, než většina samoživitelek, které dneska často rodí první dítě na prahu čtyřicítky. Nebude nijak vyčnívat, a snad bude mít aspoň občasnou pomoc od dcer, které jí k tomu dítěti tak trochu ukecaly.

Elynor
20. března • 13:53

@mamča: To, že se něco děje, neznamená, že je to prospěšné a správné. Aby samoživitelky rodily děti na prahu čtyřicítky, to není jev, který by bylo záhodno schvalovat a podporovat. Když se to stane tu a tam, je to selhání jednotlivce. Jako obecný trend je to selhání společnosti. A vy byste si přála narodit se jako takové nechtěné neplánované dítě stárnoucí matce, bez otce, a doufat, že to vytrhnou ty starší sestry? Které mimochodem mají své životy a měly by si raději porodit vlastní děti?

Realista
21. března • 17:38

@Elynor: Prospěšné a správné je smířit se se situací,zvážit si finanční možnosti a dát dítěti maximum péče a lásky. Manžel by stejně odešel, stejně by byla sama a teď má paní cíl,povinnosti a to jí bude naplňovat. A že v úvodu uvažovala o interrupci,je pochopitelné,zaskočilo ji to,ale rozhodla se správně. Selhání společnosti není v tom, že rodí starší samoživitelky,ale v tom, že nejsou jesle,školky, kratší úvazky a dostupné byty,aby mohly matky pracovat. Ty děti nás budou živit,až budeme staří. Mnohem statečnější je vychovat dítě sama,sama se prát se životem a poskytnout dítěti zázemí a bezpečí. A jestli jí dcery pomůžou, jedině dobře.

Miluše
21. března • 18:18

@Realista: Stará známá písnička - manžel se zamiloval jinde a klidně spí i s manželkou, nemá ani tolik slušnosti,aby řekl hele,mám jinou,jdi na interrupci,jinak to bude jen na tobě, natož aby to řekl dcerám, když mámu přemlouvají,aby si to nechala. Prostě -další chcípák a ne chlap. Božena udělala strašlivou chybu už před léty-když byla těhotná,manžílek souložil se sousedkou a ona mu to odpustila. Když už s ním zůstala,neměla na něho spoléhat, natož mu důvěřovat a měla se zajistit antikoncepcí. Bůhví,kolik těch bokovek za život měl. Teď si musí uspořádat život a rychle rozvod,než ten zamilovaný naseká ještě dluhy.

👹
19. března • 22:35

Jednou to provede i té nové, kurevník zůstane kurevníkem...

Věra Diblíková
19. března • 14:08

Dcerky měly spíš přesvědčovat tatínka. Doufám, že bude platit mastné alimenty. Patrně už měl nějakou mladou vyhlídnutou nebo už načatou. Ona mu to teď osladí a dítě asi bude chtít taky, aby si ho "pojistila", a nevšimne si, že to u něj neplatí. Je to moula a všechno, co ho teď potká (a nebude to nic moc, peníze místo na účtu v alimentech, mladá bude mít vyšší nároky na zábavu i sex, doma to nebude tak, jak je zvyklý, i zdraví může začít zlobit), bude zasloužené. Paní si zvykne. ztrátu trouby oželí a užije si miminka. Snad dcerky pomůžou, když ho tak chtěly.

mambule
19. března • 11:32

Krizi středního věku řeší lidé všelijak: nevěry, nemanželské děti, rozchody, rozvody - ale i pořízením dalšího potomka ve stávajícím vztahu, plánovaně i neplánovaně. Popravdě s takovýmto případem, kdy manžel opustí po mnoha letech společného života manželku s novorozencem jsem se ve svém okolí nikdy nesetkala. Pán je nejen lump, ale i hlupák - místo aby vzal dítě jako dar a příležitost na jakýsi restart manželství, našel si jinou partnerku, a jestli je mladá a bezdětná, bude také chtít dítě. Myslím si stejně jako Sandra, že ho osud nakonec vytrestá. Paní Boženě držím palce, ať s podporou dcer vše v pohodě zvládne.

SandraN
19. března • 11:58

@mambule : No, my takový jeden případ v sousedství zažili. Mladá sympatická maminka si domů přivezla druhé miminko, staršímu byly čtyři pět let, dítě bylo plánované, mamince kolem třiceti, tatínek přečkal šestinedělí a prostě odešel. Šok pro všechny. Byla v tom jiná žena. Koukali všichni. Rodina, známí. Jeho rodiče mu zcela jasně dali najevo, na či straně jsou. Muselo to být pro ni hrozné. Ale oboje prarodiče fungují na sto procent. A děti jsou k světu, vzhledově kopie tatínka, A nic nenadělá nikdo, když chce táta odejít.

SandraN
19. března • 9:35

No, nezbyde Vám, než to brát pozitivně. Máte pro co žít. On by asi odešel stejně. Důležité je, že máte oporu v dcerách. Jsou dospělé, odpadá dohadování o střídaé péči či povinných víkendech u otce. Bydlení Vám zůstalo. Jsou rozvedené, které dopadly mnohem hůř. Samozřejmě s malým děckem klesá možnost nějakého nového vztahu. Výletů, užívání si. Na druhou stranu, co Vám chybí. Pohoda s miminkem, jako máma už jste zaběhnutá. Jo, nespravedlivé to je. Muž se z povinností vyvlékl. Ovšem...co je na světě spravedlivé. On jednou bude sám. Syn ho nebude znát a pochybuji, že mu ten odchod dcery odpustí, až je ve stáří jednou bude potřebovat. I když...o ně se asi staral dobře a tu povinnost dítě má....

Doporučujeme

Články odjinud