Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

29. 3. 2017
Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou
Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají připravit hned na několik způsobů, třeba ze sladkých batátů nebo do bramborové směsi přidat kousek slaniny.

Klasický

Známý a obyčejný, ale dozlatova smažený bramborák s křupavou kůrkou, který provoní vaši kuchyň a všechny nasytí, přitom ani nezabere tolik času. Recept najdete zde.

Batátové

Nedávno se na našem trhu objevily sladké brambory, batáty, tak pokud chcete zkusit něco nového s nasládlou chutí, batátové bramboráky jsou jasná volba. Recept najdete zde.

Bramborák z chleba

Křupavý bramborák z chleba? Proč ne, bramboráky jsou syté a nemusíte trávit den strouháním brambor. Recept najdete zde.

Bramboráky se slaninou

K našim typickým bramborákům přidáme ještě něco, co máme rádi, slaninu. Slanina provoní celý bramborák uzenou masovou chutí, do které si s radostí kousnete. Recept najdete zde.

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Příjemnou změnou jsou “bramboráky” z červené řepy, nejenže mají pěknou barvu, ale jsou i o něco zdravější než brambory. Recept najdete zde.

Videorecept na šťouchané brambory

Brambory jako přílohu naprosto milujeme. Dají se připravit na mnoho způsobů a pokaždé chutnají jinak. Šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda Radek David vás dnes naučí, jak na dokonalé šťouchané brambory.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Hlavně se nenechte unášet přehnaným optimismem. Investovat do nejistých projektů může jen nezodpovědná osoba, jíž vy naštěstí nejste. Přesto vás bude svrbět ruka, když vám bude někdo nutit…

Nejčtenější články