Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

29. 3. 2017
Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou
Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají připravit hned na několik způsobů, třeba ze sladkých batátů nebo do bramborové směsi přidat kousek slaniny.

Klasický

Známý a obyčejný, ale dozlatova smažený bramborák s křupavou kůrkou, který provoní vaši kuchyň a všechny nasytí, přitom ani nezabere tolik času. Recept najdete zde.

Batátové

Nedávno se na našem trhu objevily sladké brambory, batáty, tak pokud chcete zkusit něco nového s nasládlou chutí, batátové bramboráky jsou jasná volba. Recept najdete zde.

Bramborák z chleba

Křupavý bramborák z chleba? Proč ne, bramboráky jsou syté a nemusíte trávit den strouháním brambor. Recept najdete zde.

Bramboráky se slaninou

K našim typickým bramborákům přidáme ještě něco, co máme rádi, slaninu. Slanina provoní celý bramborák uzenou masovou chutí, do které si s radostí kousnete. Recept najdete zde.

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Příjemnou změnou jsou “bramboráky” z červené řepy, nejenže mají pěknou barvu, ale jsou i o něco zdravější než brambory. Recept najdete zde.

Videorecept na šťouchané brambory

Brambory jako přílohu naprosto milujeme. Dají se připravit na mnoho způsobů a pokaždé chutnají jinak. Šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda Radek David vás dnes naučí, jak na dokonalé šťouchané brambory.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Budete mít nyní dojem, že život je povídka plná zajímavých a velmi kreativních setkání. Mars vás sice bude mít tendenci trochu srážet z oblak dolů, ale vy si nenecháte svoje šťastné období…

Nejčtenější články