Komentáře k článku zpět na článek

monada 5. 2. 2018 | 12:43
Dasa52 18. 7. 2016 | 12:31

majdalenka1: jo, bramborové placky, pečené jen na tále na kamnech, pomazané povidly nebo sádlem a posypané makem s cukrem. ale nejradši je mám jen tak. ty jsou rozhodně vhodnější přílohou, než cokoliv smaženého. nejím ani hranolky nebo krokety.

Dasa52 18. 7. 2016 | 12:28

Moje prabába dělala bramborák jen z brambor (s bramborovou polévkou případně gulášovou nebo držťkovou), moje babička dělala bramborák jen z brambor, moje máma taky a já to měnit nebudu zelné placky jsou zelné placky, bramborák je z brambor a omeleta s játry je z vajec. když chci k masu přílohu, tak to určitě nebude těžký bramborák, ale něco lehčího, stravitelnějšího, maso samo o sobě zaměstná trávící trakt na 3 hodiny minimálně. Nemám celý den jen na jídlo a siestu

Babaloo55 17. 7. 2016 | 21:21
Babaloo55 17. 7. 2016 | 21:20

Ale jo, asi příjemná změna, ovšem my máme taky nejraději klasiku. Maximálně když jsou cukety, tak jich do těsta trochu dávám, ale že by to provázelo nějaké nezřízené veselí se říct nedá. Jo, vlastně ještě dávám podle množství těsta na jemno nastrouhanou mrkev. Chuť bramboráků to nijak neovlivní, ale barvičku jo. Mě zaujala ta sladká varianta. Pro děti, v mém případě vnuky, by to mohlo být prima. To asi prubnu.

babuskajaguska 17. 7. 2016 | 14:38

Usmažím klasické bramboráky, ještě horké (teplé) posypu nahrubo nastrouhanou Nivou, přeložím napůl a sýr se teplem hezky nataví. Jako příloha je nejlepší kysané zelí. Já tomu říkám "žlučníková dieta", ale je to mňamózní.

eseta 17. 7. 2016 | 13:36

No... musím říct, že dám přednost klasické variantě. Tohle mě moc (pop právě vůbec) neoslovilo. Není nad klasický bramborák!

Elynor 17. 7. 2016 | 11:33

Jasně, ono se dá do toho těsta zamíchat skoro cokoli. Ale furt mám nejradši normální bramborák z brambor, bez různé exotiky, a ještě se mi nestalo, že by mě zklamal Jen bych potřebovala otroka na loupání a strouhání brambor, to mě nebaví.

lapis 17. 7. 2016 | 11:28

Nepochopitelné, proč musíte ze všeho dělat guláš. Bramborák lze přikusovat k čemukoliv, ale tak, že každé sousto chutná jinak, jednou zelí, jednou maso, jednou bramborák a ne stejný eintopf každé sousto.

Radostinka 17. 7. 2016 | 11:02

Zkuste do bramborákového těsta přidat propláchnuté syrové kysané zelí(nejlépe domácí) a snažte placičky.Je to výborné.

majdalenka1 17. 7. 2016 | 10:45
monada 17. 7. 2016 | 08:55

Přečtěte si také

Horoskopy

Jako by vám nyní, v měsíci lásky, vládl spíš rozum, což je podivné. Merkur důsledně řídí vaše kroky a…

Nejčtenější články

Články odjinud