Přepadl vás akutní hlad, chcete plnohodnotné jídlo a nechce se vám moc vařit – tedy rozhodně ne dlouho a se spoustou nádobí? Blogerka Koko má řešení! Zkuste recept na bramborové spätzle se smetanou a špenátem, celý postup najdete i na videu na konci článku.
Ingredience
120 g kupovaných spätzlí
kousek másla
malá cibulka
2 ředkvičky (místo nich můžeme dát třeba i trochu čerstvých hub)
50 ml smetany na vaření
hrst strouhaného sýra (parmezán, ementál)
hrst špenátových listů (možno vyměnit za rukolu nebo menší množství petrželky či pažitky)
1 vejce
sůl
pepř
Postup
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte spätzle a uvařte podle návodu, většinou stačí minutka. Spätzle proceďte a prolijte studenou vodou. Pánev osušte a na troše másla orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte ředkvičky a spätzle. Opepřete a nechte je opékat na střední plamen. Pak je odhrňte a udělejte si na pánvi prostor na vajíčko. Chce to trochu másla, na kterém připravíte volské oko, osolte ho a opepřete. Spätzle zatím nemíchejte, aby se zespoda opekly lehce dohněda. Hotové vajíčko dejte stranou.
Přilijte smetanu, promíchejte a vypněte plotýnku. Přidejte strouhaný sýr a nechte ho rozpustit. A nakonec je čas na zeleň – špenát, rukolu nebo bylinky. Po minutě rovnou servírujte a navrch položte volské oko. Pro každého strávníka udělejte jedno volské oko. Celý postup najdete i tady na videu: