Bramborové spätzle: Rychlý, chutný recept, který nasytí za pár korun

9. 11. 2020
Bramborové spätzle: Rychlý, chutný recept, který nasytí za pár korun
Přepadl vás akutní hlad, chcete plnohodnotné jídlo a nechce se vám moc vařit – tedy rozhodně ne dlouho a se spoustou nádobí? Blogerka Koko má řešení! Zkuste recept na bramborové spätzle se smetanou a špenátem, celý postup najdete i na videu na konci článku.

Ingredience

120 g kupovaných spätzlí
kousek másla
malá cibulka
2 ředkvičky (místo nich můžeme dát třeba i trochu čerstvých hub)
50 ml smetany na vaření
hrst strouhaného sýra (parmezán, ementál)
hrst špenátových listů (možno vyměnit za rukolu nebo menší množství petrželky či pažitky)
1 vejce
sůl
pepř 

Postup

Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte spätzle a uvařte podle návodu, většinou stačí minutka. Spätzle proceďte a prolijte studenou vodou. Pánev osušte a na troše másla orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte ředkvičky a spätzle. Opepřete a nechte je opékat na střední plamen. Pak je odhrňte a udělejte si na pánvi prostor na vajíčko. Chce to trochu másla, na kterém připravíte volské oko, osolte ho a opepřete. Spätzle zatím nemíchejte, aby se zespoda opekly lehce dohněda. Hotové vajíčko dejte stranou.

Přilijte smetanu, promíchejte a vypněte plotýnku. Přidejte strouhaný sýr a nechte ho rozpustit. A nakonec je čas na zeleň – špenát, rukolu nebo bylinky. Po minutě rovnou servírujte a navrch položte volské oko. Pro každého strávníka udělejte jedno volské oko. Celý postup najdete i tady na videu: 

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Někdy jste zbytečně podezíraví a bojíte se budoucnosti. Tyto pocity vás přepadají i nyní. Na tom by nebylo nic zvláštního, protože je prožívá celý národ. Vymaňte se ze spárů nejistoty a…

Nejčtenější články

Doporučujeme