Lehký salát: brambory, cibule, kyselé okurky, osolit, opepřit, kdo chce, tak hořčici........zálivka: nálev z okurek, mírně slunečnicového oleje. Poměr surovin - intuitivně(zkuste napřed vyrobit vzorky s různým poměrem a porovnat a vybrat a ty neúspěšné vzorky přihoďte do salátu taky - nikdo nic nepozná). Vybodněte se na drahé panenské oleje, nejméně polovina je podvod, ale oliv přidat můžete dle chuti. Pokud cibuli nespaříte, sic více prdíte, ale za tu chuť to stojí. Jo, a neříkejte to na mně klimatologům, zepsuli by mně jako psa.
JanTaraba: tak u nás se tedy jablko do salátu dává, ale buřty patří spíš k táboráku a ne do vánočního salátu. my dáváme do salátu jedině šunku.
Stejný salát včetně jablka, pouze místo šunky pařížský nebo gothajský salám se u nás dělá od nepaměti to znamená celé generace a nikdo proti tomu nebyl, chutná výtečně. Ono asi co kraj, to jiný salát. Jednou ho zkuste udělat i s tím jablkem a uvidíte jakou to má lahodnou chuť. Samozřejmně pouze jedno jablko na celý salát
Ehm, no vydávat něco s jablkem a buřtem za klasiku… ..Ano, moderní alternativa možná. Ale do klasickeho bramborového salátu jablko nepatří a salám už vůbec ne. A to ani kdyby velkou náhodou nebyl ze separátu.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.