Brambory na vánoční salát: Jak vybrat správný typ?

19. 12. 2016
Brambory na vánoční salát: Jak vybrat správný typ?
Není brambora jako brambora a nesprávným výběrem můžete leccos pokazit. Ne každý druh brambor se totiž hodí na přípravu bramborového salátu, který je majstrštykem každé hospodyňky. O přípravu a správné chutě bramborového salátu se v některých rodinách vedou dlouholeté soutěže, v horších případech poziční války o nejlepší salát. Každý jsme totiž ze své rodiny zvyklý na trochu jinou chuť, s níž máme Vánoce spojené, a rozhodně se jí nechceme vzdát.

Základní chyba? Vybírat podle vzhledu

Nejvíc se kupují velké bramborys hladkou slupkou, protože se nejen lépe perou, ale i škrábou. Jenže zase mají vodnatou chuť. Nejlepší jsou brambory středně velké. Nevybírejte je podle barvy slupky, ale podle varného typu, tedy podle písmen A, B, C.

Kupujte brambory mechanicky nepoškozené, bez naklíčení (naklíčené a zelené brambory radil léčitel páter František Ferda rovnou bez milosti vyhazovat), bez hniloby a plísně, mechanické chyby bramboře ani vám vadit nebudou, ty můžete nožem vykrojit.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Planetární konstelace prozrazují, že nyní mohou vaše náhodné pohnutky vykrystalizovat v příjemnou osudovou záležitost. Touto dobou můžete být silně přitahováni k protějšku, který disponuje…

Nejčtenější články

Články odjinud