Brambory nejsou dietní zlo. Naopak, nevyřazujte je z jídelníčku!

21. 7. 2022
Také máte rádi brambory a také je během diety z jídelníčku vyřazujete? Nedělejte to, není to nutné!

Brambory jsou praktické a neuvěřitelně variabilní!

Brambory, nebo také zemáky, erteple, kobzole, mají v souvislosti s dietami zcela neprávem špatné jméno. Jsou vnímány jako jakási výplň, jídlo chudých, jednoduše nejsou příliš „in“. Jen málokterá rostlinná potravina je však tak variabilní. Brambory lze připravovat na mnoho způsobů – dietních i nedietních – vařit, péct, zapékat, smažit, gratinovat, grilovat. Lze z nich uvařit hlavní jídlo, přílohu, salát, placky, zeleninou či obilninami nastavované kaše a pyré, a dokonce z nich můžeme připravovat sladké i slané pečivo. Úžasný je třeba bramborový chleba či bramborová buchta s jablky. Brambory jsou trvanlivé i bez jakýchkoliv konzervantů a chemických látek, což je v dnešní „éčkové“ době nesmírně cenné!

Mrkněte na video, kde najdete recept na bramborové rösti: 

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Merkur se na vás mračí, což je nevýhodné, protože jste k tomu podráždění a neochotní. Jakmile se nezklidníte, nedopadne pro vás dobře z profesního ani milostného hlediska. Získejte nad…