Brambory rozhodně nejsou nuda!

25. 7. 2016
Brambory rozhodně nejsou nuda!
Děláte stále dokola jen brambory vařené, pečené či šťouchané? Je čas na změnu. Ta vám zabere minimum času a vy zjistíte, že z těchto okopanin můžete vykouzlit neotřelou přílohu. Rané jsou stoprocentně nejchutnější.

Plněný řízek s bramborami

4 porce příprava: 40 minut

4 tence nařezané krůtí řízky po 120 g, sůl a pepř, 1 hrst plocholisté petržele, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 150 g měkkého másla, asi 100 g strouhanky, 2–3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 600 g brambor typu B uvařených ve slupce, olej na smažení

Troubu zapněte na 220 °C. Maso přes fólii naklepejte, z obou stran osolte a opepřete. Polovinu petržele a šalotku nasekejte najemno, česnek utřete a smíchejte se 4 lžícemi měkkého másla. Zbytek petržele smíchejte se strouhankou. Doprostřed každého plátku masa dejte kousek másla, překlopte, spojte párátky a obalte v trojobalu. Brambory podélně rozpulte a na řezu několikrát nařízněte. Poklaďte šupinkami zbylého ochuceného másla a dopečte v troubě. Řízky usmažte a podávejte s bramborami.

Další recepty najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní jídlo, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Není divu, že hledáte kýžený majáček, který by vám pomohl na trnité cestě za láskou. Vše, co je pro vás obtížné, má na svědomí Venuše, která se k vám otáčí zády a působí disharmonii mezi…

Nejčtenější články

Články odjinud