Brambory rozhodně nejsou nuda!

25. 7. 2016
Brambory rozhodně nejsou nuda!
Děláte stále dokola jen brambory vařené, pečené či šťouchané? Je čas na změnu. Ta vám zabere minimum času a vy zjistíte, že z těchto okopanin můžete vykouzlit neotřelou přílohu. Rané jsou stoprocentně nejchutnější.

Plněný řízek s bramborami

4 porce příprava: 40 minut

4 tence nařezané krůtí řízky po 120 g, sůl a pepř, 1 hrst plocholisté petržele, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 150 g měkkého másla, asi 100 g strouhanky, 2–3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 600 g brambor typu B uvařených ve slupce, olej na smažení

Troubu zapněte na 220 °C. Maso přes fólii naklepejte, z obou stran osolte a opepřete. Polovinu petržele a šalotku nasekejte najemno, česnek utřete a smíchejte se 4 lžícemi měkkého másla. Zbytek petržele smíchejte se strouhankou. Doprostřed každého plátku masa dejte kousek másla, překlopte, spojte párátky a obalte v trojobalu. Brambory podélně rozpulte a na řezu několikrát nařízněte. Poklaďte šupinkami zbylého ochuceného másla a dopečte v troubě. Řízky usmažte a podávejte s bramborami.

Další recepty najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní jídlo, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Máte vrozenou intuici, která vám pomůže udržet v rovnováze všechny oblasti života. Růžky by mohla malinko povystrčit sféra milostná, a to nejen ta oficiální. Vypadá to, že se vám trošku…

Nejčtenější články

Články odjinud