Brando byl největším svůdcem 20. století

Brando byl největším svůdcem 20. století

Továrnou na sex nazývá zesnulou hollywoodskou legendu Marlona Branda (†2004) v nové životopisné knize americký publicista Darwin Porter. Seznam hercových sexuálních partnerů zabírá v publikaci plných 15 tiskových stran a vedle většiny slavných žen z posledních padesáti let se v něm nachází i jeho několik mužských kolegů.

„Osoby, s nimiž jsem měl pohlavní styk, pro mě neznamenaly nic víc, než auta, která jsem míjel v protisměru při noční jízdě po dálnici,“ cituje autor hercovo vyznání v knize Brando Unzipped. K jeho milenkám patřily Grace Kellyová, pozdější choť loni zemřelého monackého knížete Rainiera III., nezapomenutelná Katherine Hepburnová, Ingrid Bergmanová a Faye Dunawayová.

Jeho šarmu prý podlehla dokonce i manželka 50. prezidenta USA Jackie Kennedyová a první oficiální hollywoodská bohyně sexu Marilyn Monroeová, s níž Brando údajně někdy na počátku 60. let uzavřel v Texasu tajný sňatek. Prý krátce po jejím mexickém rozvodu s dramatikem Arturem Millerem z ledna 1961. S Brandem se před svou sebevraždou nerozvedla, a proto jeho manželství s Movitou Castenadovou i servírkou Taritou Teriipiaovou, matkou tragicky zesnulé hercovy dcery Cheyenne, Porter v biografii označuje za bigamistické svazky.

Tím však milostné výboje Casanovy 20. století zdaleka nekončily. Podle Darwina Portera se stejnou náruživostí věnoval rovněž milostným hrátkám s muži. Brandovými partnery při nich mimo jiné měli být Paul Newman, Yul Brynner a Erol Flynn. A také televizní herec Wally Cox, o němž Marlon prohlašoval, že „kdyby byl žena, vzal bych si ho a žili bychom spolu šťastně až do smrti“. Cox zemřel jako čtyřiapadesátiletý v roce 1973 a Brando déle než tři desetiletí přechovával ve svém domě urnu s jeho popelem, aby mohl být rozptýlen spolu s jeho vlastním. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud