Brazilka vydražila panenství za patnáct milionů, teď ho draží znova

Brazilka vydražila panenství za patnáct milionů, teď ho draží znova

O jednadvacetileté Brazilce Catarině Miglioriniové se loni psalo často. Nejprve svět oblétla informace, že studentka hodlala vydražit své panenství a peníze investovat do výstavby domů pro chudé. Pak ale umělec, s nímž na aukci spolupracovala, oznámil, že se dotyčná hodlá pouze zviditelnit a peníze má pro svou potřebu. Užívat si po skončení první dražby měla v přepočtu patnáct milionů korun. Jenže Migliorinová narazila na podvodníka. Žádné miliony nedostala a panenství draží znova.

V přepočtu patnáct milionů korun sliboval zaplatit vítěz dražby – jednadvacetiletý Japonec vystupující pod jménem Natsu – jenž porazil ve finále největšího rivala – jistého milionáře z Indie. Jenže podvodník nezaplatil a naštvané Catarině nezbylo nic jiného, než vytvořit novou aukci.

Tentokrát se nabízí na webu VirginsWanted2.com s vyvolávací cenou sto tisíc dolarů – asi dva miliony korun. V aukci chce však získat minimálně 1,5 milionu dolarů – asi třicet milionů korun.

Miglioriniová po skončení loňské dražby prohlásila, že část peněz skutečně investuje do výstavby domů pro chudé. Část si ale hodlala nechat na pokrytí výdajů na živobytí a na výlohy spojené se studiem medicíny.

„Je mi dvacet roků a za své tělo zodpovídám jen já sama a nikomu tím neubližuju. Pro mě to není žádná prostituce. Když někdo něco takového udělá jedinkrát za život, není to přeci žádná profese. Když uděláte dobrou fotografii, ještě se přece nestáváte fotografem,“ vzkázala loni moralistům Catarina.

Organizátorem aukce byl australský filmař Justin Sisely, jenž od počátku věděl, že do toho Brazilka jde s jasným plánem – obohatit se. Proto ho šokovalo, když různým médiím v rozhovorech lhala, že to dělá se záměrem pomoci chudým a potřebným.

„Byl jsem překvapen, že řekla něco takového, protože při všech vyjednáváních mi dávala jasně najevo, že to bylo pro ni čistě podnikání s cílem získat peníze a upozornit na sebe. Teď ale, když se o ní mluví v celé Brazílii, chytila se do vlastní pasti. Pokud nedá peníze charitě, bude vypadat opravdu dost špatně,“ mínil Sisely v loňském rozhovoru pro americký deník Huffington Post.

Doporučujeme

Články odjinud