Brazilská rodina žije se sedmi obřími tygry | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Brazilská rodina žije se sedmi obřími tygry

Největší kočkovitá šelma si dokáže bez problémů pochutnat i na člověku. A přestože jsou tygři často chovaní v zajetí, i jejich ošetřovatelé se před nimi mají na pozoru. Jinak je to v rodině Aryho Borgese z Brazílie. Ten má krom manželky a tří dcer doma také sedm tygrů. A rodina s obřími šelmami dovádí v bazénu, jako by to byla jen neškodná koťata.

Borges před osmi lety zachránil tygří pár, o který ztratili zájem majitelé cirkusu. Útulek pro pruhované kočky se od té doby rozrostl a dnes jich rodina chová sedm.

„Nikdy jsem se nebál o své dcery v blízkosti těchto zvířat. Musíte těm zvířatům projevit respekt a lásku, tak to dostanete zase od nich nazpět,“ tvrdí třiačtyřicetiletý Brazilec. Tygry nechává chodit po svém domě a jeho dcery je krmí u stolu přímo do tlamy.

Na obřích kočkách se také vozí Borgesova vnučka Rayara. Její matka – třiadvacetiletá Uyara – pracuje jako trenérka psů. „Rayara miluje, když si může hrát s tygry. Když vidí mého tátu, jak s nimi cvičí, je z toho celá divoká. Ale je to bezpečné. Nikdy bych ji nevystavila nebezpečné situaci. Každý den od jejich narození se o ně staráme a krmíme je, takže jejich instinkty spí. Jsou součástí rodiny. Nedokážu si představit život bez nich,“ uvedla Uyara pro britský Daily Express.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Tygry milují také její sestry dvacetiletá Nayara a čtyřiadvacetiletá Deusanira. Nejmladší ze sester ráda chodí plavat s obřím samcem Tomem, jenž váží 220 kilogramů. „Do vody už by nešel s nikým jiným, bazén si spojuje jen se mnou,“ tvrdí Nayara.

Borges chtěl tygry dále rozmnožovat, ale úřady mu to nepovolily. Teď doufá, že bude moct ve své zemi zbudovat velký park, kde se budou ohrožené kočkovité šelmy svobodněji pohybovat a možná i rozmnožovat.

Doporučujeme

Články odjinud