British Airways odmítly dopravit domů Francouze. Je prý moc obézní | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

British Airways odmítly dopravit domů Francouze. Je prý moc obézní

Dvaadvacetiletý Kevin Chenais z Francie váží 227 kilogramů. Ale nikoli kvůli tomu, že by se přejídal, trpí vážnou hormonální poruchou. S ní mu měli pomoci lékaři na Mayo Clinic v Chicagu. Když se ale hodlal vrátit domů do Francie, zůstal zoufalý i s rodinou na letišti. Zaplacené aerolinky British Airways ho kvůli morbidní obezitě odmítly přijmout na palubu.

Paradoxně letecká společnost Chenaise se stejnou váhou před rokem a půl přepravila do Chicaga. Rodina tak nechápe, proč ho teď do ekonomické třídy odmítají přijmout.

Rodina strávila týden na letišti v hotelu, když se problém snažila řešit. Jenže týdenní pobyt vyčerpal úspory a jedinou schůdnou metodou byla cesta vlakem do New Yorku a odtud lodí Queen Mary přes Atlantik.

„Zlobíme se na British Airways, protože nás v tom teď nechaly, přitom nás sem přepravily. Když ho mohly přivézt sem s tímto problém v ekonomické třídě, snad existuje způsob, jak ho mohly převézt ekonomickou třídou zpět domů,“ uvedla pro televizi CBS rozhořčená matka Christina Chenaisová.

Kevin Chenais však vyžaduje nonstop přísun kyslíku a lékařskou péči, což aerolinky nebyly schopny zajistit.

„Náš zákaznický tým pracoval svědomitě, aby našel řešení. Bohužel není možné bezpečně přizpůsobit tohoto klienta žádnému z našich letadel,“ uvedl mluvčí British Airways pro CBS.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud