Britové v práci spí. Nejčastěji na toaletě!

Britové v práci spí. Nejčastěji na toaletě!

Dvě třetiny pracujících Britů chodí do práce natolik unavena, že v pracovní době spí! Narušovatelé dobré pracovní morálky se ke svým hříchům hrdě hlásí. Spánek však svádějí na hektický životní styl, který jim nedovolí odpočívat po pracovní době. Nezbývá jim tedy, než si v práci na chvíli zdřímnout a posilnit svůj oslabený organismus blahodárným spánkem.

Ke svým šlofíkům, dvacítkám a siestám vyhledávají různá místa. Někteří si zdřímnou na toaletě, kde mají zaručenu stoprocentní pohodu a klid. Mezi další oblíbená odpočívadla patří také parkoviště pro zaměstnance, kde se mohou pohodlně usadit v sedadle auta. Jiní nepohrdnou ani poměrně nepohodlnou deskou pracovního stolu.

Špatná duševní hygiena a krátký spánek činí z Britů chodící mrtvoly. Sociologický průzkum prováděný mezi devatenácti sty dobrovolníků prokázal, že čtyřicet jedna procent Britů spí jen sedm hodin denně, zatímco průměrná délka spánku by měla trvat alespoň osm hodin.

Specialista na problematiku duševní hygieny a spánku Chris Idzikowski uvažuje: „Pokud se pracující člověk nedokáže vyhnout spánku v pracovní době, není něco v pořádku. Pro řešení nemusíme chodit daleko. Těmto pracujícím chybí spánek. A předcházet únavě mohou jen tím, že budou spát déle. Je třeba skvělé, že se snaží alespoň o tu dvacítku během pracovního procesu. Ale dvacet minut spánku nestačí na to, aby se tělesná a duševní kondice obnovila na plný výkon.“ (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud