Britský rockový poklad v Praze

ALBERT LEE, za 40 let koncertování s ním hráli například Chris Farlowe, the Crickets, Joe Cocker, Emmylou Harris, Eric Clapton and the Everly Brother.

Ve Čtvrtek 24.3.2005 vystoupí v pražském Lucerna Music baru nejlepší světový country-rockový kytarista Albert Lee a jeho neméně slavná skupina Hogan’s Heroes. O kvalitách kytaristy a zpěváka Alberta Lee se nedá vůbec pochybovat a ani ostatní členové skupiny nejsou žádní druholigový hráči. Vášnivý pianista Peter Wingfield vydal s různými interprety přes sto alb. Ďábelský bubeník Peter Baron například dokonce zpíval na albu Eltona Johna Country Comfort. S nimi hraje talentovaný kytarista Gerry Hogan, na jehož oslavě skupina vznikla a v neposlední řadě velice solidní basista Brian Hodgson. To jsou světové hvězdy, které se objeví na čtvrtečním koncertním nebi, aby rozzářily pražské ulice.

Albert Lee a Hogan’s Heroes hrají převážně rockabilly či country, avšak na jejich koncertech se prolíná rock, blues i jazz. Po sedmnácti letech co jsou tito výjimeční muzikanti spolu je opravdu na co se těšit, ti co shlédli jediný koncert Alberta Lee v Praze v roce 2003 to mohou jen potvrdit. Nemůžeme se divit opětovnému příjezdu Alberta Lee, jelikož se o něm traduje, že má částečně romské předky, a to je pravděpodobně to, co ho nutí stále kočovat z koncertu na koncert. Pohled do kalendáře jejich evropské tour to jen potvrzuje. Po návštěvě Prahy stihnou ještě ve zbylých osmy březnových dnech dvě vystoupení v Rakousku, čtyři v Německu a dvě v Belgii. Albert Lee na tuto adresu vždy dodává: „Chceme hrát hudbu pro lidi a to se v obýváku prostě nedá.“

Jako předkapela se ve čtvrtek představí unikátně sestavené akustické trio Vladimír Mišík (ak.kytara), Radim Hladík (ak.kytara) a Jan Hrubý (housle). Tito tři legendy české hudební scény zahrají písně Vladimíra Mišíka, které ovšem budou plné překvapení a nečekaných improvizací.

Přijďte si tedy 24.3. do Lucerna Music baru poslechnout obrovskou hvězdu žánru country / rockabilly, která do České republiky příliš často nezavítá. Nepřijdete ani o hity Country Boy nebo Tear It Up, které nechávají posluchače naprosto bez dechu. Čtvrteční noc je jednoznačným příslibem velké show ve společnosti bandy skvělých a nezapomenutelných muzikantů a Britského pokladu ALBERTA LEE.

Vstupenky je možné zakoupit v sítích Ticketstream a Ticketpro, či na místě před koncertem. Pro studenty platí opět sleva v podobě 2 za 1.

Více informací na http://www.livermusic.cz">www.livermusic.cz

Doporučujeme

Články odjinud