Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

V teplých letních dnech v našich jídelníčcích převládá většinou ovoce a zelenina. Měli bychom ale do nich zařadit i mléčné výrobky, které jsou jedním z pilířů vyvážené stravy. Během horkých dnů nás zároveň dokážou tyto produkty dokonale osvěžit.

Mléčné výrobky jsou zdrojem plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin a řady vitamínů a minerálních látek. Mléko a produkty z něj mají prokazatelné příznivé účinky na naše zdraví.

Přednosti mléka a mléčných výrobků:

• Důležité pro stavbu tkání, hormonů a protilátek • Zlepšují funkci štítné žlázy • Prevence osteoporózy • Zlepšují proces krvetvorby a správnou činnost mnoha enzymů • Nezbytné pro správný vývoj kostry • Podporují správný růst a aktivitu prospěšných bakterií • Zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí • Součástí redukčního programu


Broskvová pochoutka (pro 3 osoby)

Ingredience:

2 broskve 0,4 l mléka 1 lžíce medu

Postup: 1. Broskve oloupeme, odpeckujeme a rozčtvrtíme. 2. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme broskve a med. Mixujeme minutu. 3. Podáváme ve vychlazených sklenicích.

Doporučujeme

Články odjinud