V teplých letních dnech v našich jídelníčcích převládá většinou ovoce a zelenina. Měli bychom ale do nich zařadit i mléčné výrobky, které jsou jedním z pilířů vyvážené stravy. Během horkých dnů nás zároveň dokážou tyto produkty dokonale osvěžit.
Mléčné výrobky jsou zdrojem plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin a řady vitamínů a minerálních látek. Mléko a produkty z něj mají prokazatelné příznivé účinky na naše zdraví.
Přednosti mléka a mléčných výrobků:
• Důležité pro stavbu tkání, hormonů a protilátek
• Zlepšují funkci štítné žlázy
• Prevence osteoporózy
• Zlepšují proces krvetvorby a správnou činnost mnoha enzymů
• Nezbytné pro správný vývoj kostry
• Podporují správný růst a aktivitu prospěšných bakterií
• Zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí
• Součástí redukčního programu
Broskvová pochoutka (pro 3 osoby)
Ingredience:
2 broskve
0,4 l mléka
1 lžíce medu
Postup:
1. Broskve oloupeme, odpeckujeme a rozčtvrtíme.
2. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme broskve a med. Mixujeme minutu.
3. Podáváme ve vychlazených sklenicích.