Brýle, čočky nebo operace? Vše má své pro a proti

3 komentáře

Koumovat
21. května • 13:16

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti se slevovými kupony na tyhle operace, kde vám "zmizí" dioptrie, našla jsem tenhle server http://www.groupon.pl/deals/poznan/europejskie-kliniki-lexum-czechy/38453769 a nějak nevím jak to funguje, ale s tou slevou bych tu operaci docela ráda podstoupila. Dík za případnou odpověd.

Medlyn
17. ledna • 10:13

Korekce mých šesti dioptrií podle mého lékaře nepřipadá v úvahu, protože mám zelený zákal, ale investice do brýlí mě opravdu pomalu a jistě rujnuje a pravidelné kontroly po 2-3 měsících pěkně otravuje.

bigi223
2. ledna • 0:05

V pubertě se mi oči hodně zkazily, a nakonec jsem měla tak velký dioptrický rozdíl, že už jsem brýle vůbec nosit nemohla, neviděla jsem ani na čtení, pokud jsem si nezalepila horší oko. Jediné řešení byly kontaktní čočky (nemyslete si, že vám je pojišťovna proplatí, když brýle nosit nemůžete - tůdle!). Po několika letech jsem si nechala lepší oko odlaserovat, povrchovou metodou LASEK - se zúžením zóny zásahu (abych mohla jít na nula dioptrií při zachování bezpečné síly rohovky), což vedlo k nějakému efektu starburst, ale nic výrazného, co by bylo nebezpečné při řízení (resp. nebezpečnější než to, jak jsem viděla předtím). V horším oku stále nosím kontaktní čočku, výhledově zvažuji implantaci nitrooční čočky, ale zatím pouze v případě, že bych "normální" kontaktní čočku přestala snášet.
Co jsem se zatím informovala, tak implantace nitrooční čočky je velmi zajímavý zákrok, sice je zatím velmi drahý (kolem 40 000 kč za jedno oko), ale za obrovskou výhodu považuji (oproti laseru) že když se to z nějakého důvodu nepovede nebo se dioptrická vada změní, tak se čočka dá odstranit / vyměnit.Co se týče nákupu čoček na internetu - není přeci vaší povinností kupovat čočky od lékaře, ke kterému chodí na kontrolu očí! (pokud vám kontaktolog tvrdí, že jestli od něj nebudete brát čočky, tak vás "vyhodí", tak ho nahlašte ČLK, protože tohle nesmí dělat) - já chodím k očnímu lékaři na poliklinice Prosek, ale čočky kupuji z e-shopu a není v tom žádný problém.
Konkurence mezi e-shopy je obrovská, a snaží se všemožnými věrnostními programy udržet si zákazníky, takže nevěřím, že by mi někdy dodali jiné čočky (což - na rozdíl třeba od nějakých pilulek - poznáte velmi snadno).

Doporučujeme

Články odjinud