Buďte oblíbená aneb 7 tipů, jak posílit své osobní kouzlo

Buďte oblíbená aneb 7 tipů, jak posílit své osobní kouzlo

Každá z nás by chtěla mít neodolatelné charisma. Někdo ho má od přírody, druhý nikoliv. I když ale vůči vám byla příroda skoupá, nemusíte zoufat. Charisma se dá do značné míry naučit – začíná totiž v hlavě. Tady je sedm tipů, jak své osobní kouzlo posílit.

Poznejte své silné stránky

Udělejte si inventuru: Co máte sama na sobě ráda? Co jsou vaše silné stránky? Zeptejte se i svých kamarádů a své rodiny, co se jim na vás líbí. Jasně, zní to bláznivě, možná se teď stydíte, ale když na to půjdete chytře a v legraci, vůbec to nemusí být trapné. Třeba řekněte, že musíte vyplnit dotazník do školy nebo do práce na teambuilding.

Lidé mají tendenci se podceňovat, uvidíte, budete překvapená, kolik milého se o sobě dozvíte. Dodá vám to sebevědomí a sebejistí, vyrovnaní lidé jsou přitažliví. A co vaše nedostatky? Buďte si jich vědoma, co lze změnit, pokuste se změnit, jinak se s nimi prostě smiřte. Některé věci při sebelepší snaze nezměníte, tak proč se jimi užírat? Dokonalost je nudná a vy přece chcete být originál.

Pokračování 2 / 7

Myslete pozitivně

Optimisté kolem sebe šíří dobrou náladu a automaticky působí pozitivně. Takže skoncujte s bolestínstvím. Neznamená to, že si máte malovat vzdušné zámky, dívejte se do budoucna realisticky, ale přestaňte už dopředu hledat problémy. Nevzdávejte se svých cílů a ideálů, jděte si za svým. Lidé, kteří mají pořád své sny a touhy, působí silně a přitažlivě. Nemusíte se hned snažit spasit svět, pokud ale s nadšením mluvíte o tom, co je pro vás důležité, automaticky si získáte respekt.

Pokračování 3 / 7

Držte se zpříma

Tím nemyslíme v názorech, ale narovnejte se. Nesnášíte to, protože jste slýchala celé dětství „narovnej se“ nebo „gerade neřáde“? Vaši rodiče měli recht. Všimněte si, jak se krásné, úspěšné ženy drží zpříma. Ono totiž držení těla má vliv i na vaši psychiku. Bojíte se narovnat a ukázat ňadra? Jdete životem se svěšenými rameny a ohnutou hlavou? Mluvíte tichým, nevýrazným hlasem? Co tím asi o sobě říkáte?

Pokud nemáte vážné zdravotní problémy, soustřeďte se na to, abyste se krásně narovnala, a nebojte se nechat svůj hlas zaznít nahlas. Podpořte svůj vzhled sportem, udělejte si dobře v sauně, možností je bezpočet. Kdo zpříma a sebevědomě vejde do místnosti, automaticky zaujme pozornost.

Pokračování 4 / 7

Přestaňte naříkat

Ano, muži se rádi cítí jako rytíři, kteří se starají o slabé ženy, ale jen do jisté míry. A vy nakonec neřešíte pořád jen vztah s muži, ale i s kolegy v práci, s přáteli… Proto přestaňte věčně naříkat, a pokud jste s něčím nespokojená, využijte to jako impulz ke změně. To neznamená, že hned musíte překopat svůj život, často stačí změnit maličkosti.

Většinou to spustí dominový efekt, změníte jednu věc a otevře se vám prostor, abyste pohnula i s další. Nový účes, který vám ostatní pochválí, vy se budete cítit silná v kramflecích a seberete odvahu na to usmát se na kolegu, kolem kterého se každý den jenom proplížíte. Akce vyvolává reakci a začnou se dít věci.

Pokračování 5 / 7

Skončete se strachy

Nic nás nebrzdí víc než naše strachy. Pokud se člověk bojí, podkopává to jeho sebevědomí a působí tak i na druhé lidi. Pokuste se proto své obavy odstranit. Prvním krokem je uvědomit si, čeho se vlastně obáváte. Napište si seznam svých strachů a obav a promyslete si, se kterými se můžete poprat a odstranit je. Napadá vás, jak na ně?

Možná, že když vaše strachy budou vědomé, dostanou se do vědomí, bude jednodušší se jim postavit. Pokud se vám podaří zbavit se jen jedné obavy, hned to posílí vaše sebevědomí, budete na sebe pyšná a budete mít z toho radost. A tyto pocity pocítí i lidé kolem vás. Navíc vám úspěch dá sílu a chuť pokračovat. Samozřejmě se nezbavíte všech svých obav, ale čím lépe budete znát sama sebe, tím budete uvolněnější a tím pádem také charismatičtější.

Mají české ženy tendenci se podceňovat? Podívejte se na videu, jaký máme vztah ke svému tělu:

Pokračování 6 / 7

Překonejte stydlivost

Stydliví lidé při komunikaci s druhými působí nejistě a nesebevědomě. Ale vždyť člověk naproti vám je také z masa a kostí a může se cítit podobně nebo přinejmenším bojovat s nejistotou stejně jako vy. Pokud jste stydlivá do té míry, že vám dělá problém promluvit s cizím člověkem, začněte to trénovat. Zeptejte se v obchodě prodavačky na určité zboží, v knihovně knihovnice na novinky. Posílíte tak svou jistotu v komunikaci s druhými. A když se budete cítit pevnější v kramflecích, promítne se to i v tom, jak působíte na druhé lidi.

Pokračování 7 / 7

Radujte se ze života

Zní to banálně, ale čím víc se budete vědomě radovat ze života, tím víc posílíte své charisma. Prožívejte proto okamžiky štěstí všemi smysly. Díky tomu získáte sílu i na horší časy. Radujte se z úsměvu dítěte, z prvních jarních paprsků, z toho, že konečně po týdnu zapršelo a nemusíte zalévat zahradu. Dopřejte si i věci, které vám dělají dobře. Ať je to nové tričko nebo večerní procházka se psem. Pokud jste v jednom kole a jen přeskakujete mezi prací a rodinou, aspoň jeden den v týdnu si udělejte pár hodin pro sebe, kdy budete dělat jen to, co chcete. Když se budete mít na co těšit, vykouzlí vám to úsměv na tváři.

Samozřejmě to neznamená, že si nikdy na nic nemusíte postěžovat, že nikdy nesmíte být smutná, jen si uvědomte, že s úsměvem na tváři a radostí v srdci budete na lidi působit jako magnet.

Doporučujeme

Články odjinud