Hnědofialová Lip Seduction (Dermacol, 149 Kč)

Hnědofialová Lip Seduction (Dermacol, 149 Kč)

Světle fialová (essence, 69,90 Kč)
Zabarvený balzám na rty Kiss Me (Sephora, 250 Kč)
Tmavě červená Lasting Finish by Kate Matte (Rimmel, 129 Kč)
Fialová matná (Topshop, od 259 Kč)
17
Fotogalerie

Buďte odvážná a vsaďte na výraznou rtěnku!

Chcete vystoupit z davu a být vidět už z dálky? Není nic jednoduššího! Stačí jen pár tahů rtěnkou a je z vás hvězda dne!

Přáním každé ženy je zářit při každé příležitosti. Univerzálním řešením, které funguje za každých okolností, jsou nepřehlédnutelné rty. Měly by přímo vybízet k polibkům a poutat pozornost kolemjdoucích. Nebojte, za chvíli si na pohledy zvyknete, hlavně najít tu odvahu.

V této sezóně máte opravdu z čeho vybírat. Na podzim se barevné odstíny trochu ztlumily, ale ani se „zářivkami“ se nemusíte loučit!

Lesní plody

Bordó, tmavě fialová i hnědá – ať to vypadá, že jste při procházce lesem narazila na lahodné borůvky, maliny a ostružiny. I když se vám tyto barvy zdají tmavé, věřte, že sluší naprosté většině. Pokud s výraznými rtěnkami teprve začínáte, vybírejte právě z těchto odstínů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Žhavá červená

Není nad absolutní klasiku. Ani teď s ní nešlápnete vedle, jen najít si ten pravý odstín červené je už poněkud složitější. Tady platí – zkoušet a zkoušet. Dalo by se to přirovnat k hledání malých černých šatů. Problém některých červených tónů je, že mohou podtrhovat žlutý pigment zubů, takže ve finále budete mít dost nelichotivý úsměv. Právě na to si dávejte velký pozor. A hlavně zapomeňte na tvrzení, že rudé rty jsou laciné, je to určitě výrok někoho, kdo je sám neumí nosit!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Svítivé poklady

Ubraly na intenzitě, ale stále září do dálky. Skvěle se hodí v případě, že máte náladu na celočerný outfit, ale nechcete působit jako můra. Nosit divoké barvy připomínající tropické květy vyžaduje určitou dávku odvahy, ale až ji seberete, rozhodně nebudete litovat. Můžete si zkusit umíchat i vlastní odstín nebo si na rtech vytvořit efektní barevné přechody – ombré. Budete překvapená, jak skvěle spolu ladí růžová a oranžová!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Každý vizážista má své tajné triky, jak nanášet rtěnky a jak ovlivnit jejich výdrž. I když si je přísně střeží, přeci jen se nám podařilo něco odkoukat a rozhodně si to nenecháme jen pro sebe.

  • pro bezchybné kontury a neslíbatelný efekt obkreslete obvod rtů tužkou v barvě rtěnky a následně tužkou vyplňte i celé rty
  • pro ledabylý a nenucený look zas rtěnku vklepejte konečky prstů
  • dobře namíchat vysněný odstín bude možné pouze s pomocí štětce
  • prodloužit výdrž pomůže obyčejný make-up, který stačí nanést i na rty
  • pro optické zvětšení rtů dejte kapku průhledného lesku doprostřed dolního rtu a na horní „véčko“ rozjasňovač
  • v neposlední řadě využijte papírový ubrousek: jemně ho přimáčkněte na rty a přejeďte ho štětcem s pudrem, následně naneste poslední vrstvu rtěnky

Doporučujeme

Články odjinud