Byla jste nevěrná. Co teď? Buďte nenápadná a ujasněte si, co chcete!

Byla jste nevěrná. Co teď? Buďte nenápadná a ujasněte si, co chcete!

Stalo se to a vy teď nevíte, jak s tím naložit. Jedna zbytečná noc nebo i dlouhotrvající románek versus váš dosavadní život. Co dělat, když nevíte, jak se vyrovnat s nevěrou?

Odpovězte si, proč jste byla nevěrná

Selhat může každý a děje se to dnes a denně. Důležité je uvědomit si, z jakého důvodu se nevěra odehrála. Opila jste se na večírku tak, že jste nevěděla, co děláte, a intimní chvilky si skoro nepamatujete? Nebo jste sice uklouzla vědomě, ale nehodláte v tom pokračovat? Či je vaše nevěra dlouhodobá a nechcete se jí vzdát? Jakmile si odpovíte na tyto otázky, bude snadnější řešit další kroky.

Pokračování 2 / 5

Ujasněte si, co chcete

Důležité je si rozmyslet, jak s nevěrou hodláte naložit dál. Pokud to bylo jen jednorázové povyražení, ve kterém nehodláte pokračovat, hoďte to za hlavu a zapomeňte, že se to vůbec kdy stalo. Chcete-li v nevěře pokračovat a zároveň si udržet manželství, budete muset být velmi opatrná. Tipy, jak na to, si přečtěte ZDE. Pokud jste se ale zamilovala a přemýšlíte o tom, že svého současného partnera opustíte, zvažte pečlivě všechna pro a proti, než takový krok uděláte!

Pokračování 3 / 5

Nic neříkejte

Myslíte si, že byste se k nevěře měla přiznat, ačkoliv pro vás nic neznamenala a nechcete v tom pokračovat? Omyl. Tím možná ulevíte svému černému svědomí, ale ničemu dalšímu tím nepomůžete. Vašeho partnera to zraní a dost možná nebude schopen situaci ustát a opustí vás. Ublížit mu kvůli jedné chvíli, kterou byste sama nejradši zapomněla, je příliš velká daň za to, co jste spolu dlouho budovali. O svém úletu však raději neříkejte nikomu, ani své nejlepší kamarádce. Čím méně lidí o vašem přešlapu ví, tím menší je pravděpodobnost, že se o něm dozví váš partner.

Pokračování 4 / 5

Nebuďte nápadná

S tím, že vás bude hryzat svědomí, musíte počítat. Buďte ale opatrná, aby váš partner nepoznal, že je něco v nepořádku. Neseďte tiše a provinile v koutku, ale chovejte se, jako by se nic nestalo. Věnujte se partnerovi, podnikejte s ním nejrůznější akce a řešte s ním problémy všedního života tak, jako jste to dělala před vaší nevěrou. S pozorností, péčí a projevovanou láskou to ale zase tak moc nepřehánějte, protože i takové chování může být podezřelé.

Pokračování 5 / 5

Odpusťte si

Možná to zní zvláštně, ale musíte především sama sobě odpustit. Dokud vás bude užírat svědomí, nebudete nikdy pořádně sama sebou a dřív nebo později to ve vás bouchne a bude zle. Přestaňte se nenávidět za to, co se stalo, protože tím ublížíte jenom sama sobě. Naopak snažte se uvědomit si, že z dlouhodobého hlediska šlo o malou chvíli z vašeho života, která pro vás nic neznamenala a kterou teď už stejně nezměníte. Začněte víc pracovat na vašem současném vztahu a spoléhejte na čas. Ten vám postupně pomůže zapomenout!

Doporučujeme

Články odjinud