Bylinky versus krása: Které rostliny vás omladí nebo zbaví nedokonalostí pleti?

Bylinky versus krása: Které rostliny vás omladí nebo zbaví nedokonalostí pleti?

Bylinky a různé rostliny v sobě ukrývají mnoho cenných látek, řadu vitaminů a minerálů, které dokážou opravdové zázraky. Víte, které z nich jsou pro vaši krásu nejvíc prospěšné?

Levandule na zklidnění

Mnoho z nás miluje levanduli pro její nezaměnitelnou vůni. Vedle toho má tahle rostlinka zklidňující účinky. Dokáže si snadno poradit se zarudnutím pokožky celého těla, a ještě navíc skvěle pomáhá při růstu vlasů. Podporuje totiž tvorbu mazových žláz a tím navrací vlasům lesk.

Levandule pomáhá i na spánek! Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 6

Máta na mastnou pleť

Pokud vás trápí mastná pleť, vhodnou bylinkou pro vás bude máta, která pokožku zklidňuje. Poradí si také s unavenou pletí, tu dokáže projasnit a prokrvit. Olej obsažený v mátě aktivuje pokožku, pomůže s různými záněty a pleť pak vypadá svěží. Není vhodná jen pro suchou pokožku, ale poradí si i s citlivou pletí.

Pokračování 3 / 6

Měsíček lékařský omlazuje

Nejenže má tato bylinka protizánětlivé a hojivé účinky, ale poradí si i s ekzémy a lupenkou, zároveň blokuje mechanismy stárnutí buněk, takže vlastně omlazuje. Pokožku dokáže krásně zklidnit, a navíc ji léčí. Skvělý je také šampon vyrobený z měsíčku, který vlasy vyživuje a podporuje jejich růst.

Pokračování 4 / 6

Tymián vás zbaví akné

Problematická pleť se neobejde bez tymiánu. Pomáhá stahovat póry a jeho antiseptické účinky předcházejí vzniku nového akné. Poradí si však také s poškozenými vlasy. Použít ho můžete také do koupele v podobě aromatického oleje. Tato lázeň vám zvedne náladu.

Pokračování 5 / 6

Kopřiva pro krásné vlasy

Kopřivu si většinou spojujeme s otravným plevelem, který dokáže pěkně popálit. Obsahuje však mnoho cenných látek, aminokyselin, minerálů a vitaminů, které tonizují pokožku a podporují prokrvení vlasové pokožky. Vlasy jsou pak krásně lesklé a mnohem rychleji rostou. Kopřiva zároveň funguje také jako dezinfekce – pravidelným užíváním se zlepšuje stav pokožky a mizí akné.

Pokračování 6 / 6

Růže pro regeneraci

Často se tato květina používá do různých tonik, pleťových krémů i masek. Růžová voda dokáže pokožku krásně osvěžit a zjemnit. Má silné antioxidační a antibakteriální účinky a dokáže zmírnit i různá kožní onemocnění.

Doporučujeme

Články odjinud