Camilla ke královně o Vánocích nesmí

Dlouholetá nevraživost, již pociťuje britská královna Alžběta II. k přetrvávajícímu vztahu svého syna, prince Charlese, s Camillou Parker-Bowlesovou, nabrala v adventním čase na obrátkách. Panovnice dala jasně najevo, že si nepřeje, aby se milenka následníka trůnu objevila mezi jejími vánočními hosty.

Důvody, které ji vedly k tomuto rozhodnutí, nejsou známy. Nevynořil se ani žádný skandál, který by Camillu diskvalifikoval. Jak se proslýchá z Buckinghamského paláce, její jediný přečin tkví v tom, že není pro dvůr zcela přijatelná. Přítelkyni věčného čekatele na vladařské žezlo zřejmě jen stěží utěší, že s ní obdobný osud musí sdílet i jiná bytost, která má rovněž na svátečni slavnosti zakázán přístup.

Terčem Alžbětiny nepřízně je totiž i Florence, fenka bulteriéra, která se loni ve stejném období provinila tím, že zakousla jednoho z královniných oblíbených psíků. Přímluva její paničky, princezny Anny, nebyla nic platná. Hostitelku neobměkčilo ani odborné vyjádření zvířecího terapeuta, který se stará o Florencin duševní stav. Podle jeho názoru se z ní stala ztělesněná laskavost, jejíž stálost však může neblaze narušit pocit zklamání, které se zřejmě dostaví, když ji její velitelka nechá samotnou doma. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud