Carpaccio z pečeného melounu? Zní vám to bláznivě? Zkuste tento recept

17. 8. 2021
Foto: Mall.tv
Carpaccio z pečeného melounu? Zní vám to bláznivě? Zkuste tento recept | Foto: Mall.tv
Vypadá jako kus masa, ale maso to není. Skvělé jídlo na letní párty, pečený meloun – skoro nikdo nezná, a tak můžete hosty při krájení nechat hádat, co to vlastně je. Celý postup blogerky Koko najdete na videu v úvodu článku.

Ingredience na 8 porcí

Baby meloun bezsemenný cca 2,5 kg

2 lžíce šupinkové soli

Lžíce olivového oleje

K servírování dle chuti:

Balsamico glazé

Citronová šťáva

Sůl

Čerstvě mletý pepř

Rukola

Hoblinky parmazánu

Olivový olej extra virgin

Postup

Meloun zbavte slupky – vše zelené a bílé musí pryč. Udělejte zářezy do kříže a pořádně osolte. Vložte na pekáč a pečte při 200 °C dvě hodiny. Hned po prvním pečení nečekejte zázraky, vzhled se moc nezmění ani příliš tekutiny meloun zatím nepustí. Musí vychladnout a pak si pobýt minimálně půl dne, ale i klidně dva dny v lednici. Tím se změní textura i jeho objem. Meloun přendejte na pečicí papír a potřete barbecue omáčkou a znovu osolte. Troubu roztopte na maximum a nechte zapékat do té doby, dokud na povrchu mírně nezčerná. Nechte pořádně vychladnout v lednici. Ze 2,5kilového melounu nakonec vznikne nějakých 8 porcí.

Ptáte se, jak servírovat? Úplně na klasiku jako carpaccio z hovězího – takže s trochou balzamikového glazé, citronovou šťávou, solí, čerstvě mletým pepřem, rukolou, parmazánem a olivovým olejem. Podívejte se na celý postup na videu v úvodu článku. 

Podobné recepty blogerky Koko naleznete v pořadu Menutovka zde na Mall.tv

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Milí Štíři, vaše životní tempo je zběsilé a potřebovali byste zvolnit. Hvězdy vám radí najít si zálibu v nenáročných činnostech, jako jsou čtení knih, skládání básní či zpěv. Na místě jsou…