Vypadá jako kus masa, ale maso to není. Skvělé jídlo na letní párty, pečený meloun – skoro nikdo nezná, a tak můžete hosty při krájení nechat hádat, co to vlastně je. Celý postup blogerky Koko najdete na videu v úvodu článku.
Ingredience na 8 porcí
Baby meloun bezsemenný cca 2,5 kg
2 lžíce šupinkové soli
Lžíce olivového oleje
K servírování dle chuti:
Balsamico glazé
Citronová šťáva
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Rukola
Hoblinky parmazánu
Olivový olej extra virgin
Postup
Meloun zbavte slupky – vše zelené a bílé musí pryč. Udělejte zářezy do kříže a pořádně osolte. Vložte na pekáč a pečte při 200 °C dvě hodiny. Hned po prvním pečení nečekejte zázraky, vzhled se moc nezmění ani příliš tekutiny meloun zatím nepustí. Musí vychladnout a pak si pobýt minimálně půl dne, ale i klidně dva dny v lednici. Tím se změní textura i jeho objem. Meloun přendejte na pečicí papír a potřete barbecue omáčkou a znovu osolte. Troubu roztopte na maximum a nechte zapékat do té doby, dokud na povrchu mírně nezčerná. Nechte pořádně vychladnout v lednici. Ze 2,5kilového melounu nakonec vznikne nějakých 8 porcí.
Ptáte se, jak servírovat? Úplně na klasiku jako carpaccio z hovězího – takže s trochou balzamikového glazé, citronovou šťávou, solí, čerstvě mletým pepřem, rukolou, parmazánem a olivovým olejem. Podívejte se na celý postup na videu v úvodu článku.
Podobné recepty blogerky Koko naleznete v pořadu Menutovka zde na Mall.tv.