6
Fotogalerie

Catherine Zeta-Jones: Jím rozumně, hodně plavu a tancuju. Pohyb si prostě užívám!

Půvabná herečka své místo na výsluní obhájila i přesto, že nepodlehla trendu vystupujících žeber a propadlých hrudníků a vsadila na přirozenou ženskost. Nedávno její úspěchy stvrdila i britská královna, která jí udělila Řád britského impéria.

Smyslná velšská kráska patří k nejatraktivnějším hollywoodským herečkám. Její tmavé oči, exotický vzhled, sexy přízvuk a ladná postava vytvářejí v kombinaci s bystrou inteligencí nebezpečně výbušný mix.

Krása není všechno

Catherine se však od image „profesionální krasavice“ do určité míry distancuje: „Ráda se cítím sexy a myslím si, že můj manžel mě tak vnímá. Rozhodně ale nechodím ven polonahá s nápisem ,sex‘ vytetovaným na zádech.“ Kromě svého vzhledu může totiž nabídnout herecký talent, který pilovala před kamerou už od svých patnácti let v televizním sitcomu, ale i taneční a pěvecké vlohy. Ona sama klade stejnou měrou důraz na fyzickou i duševní krásu: „Mám ráda ženy, které vypadají žensky. Ležérní vzhled se mi nelíbí. Nikdo není větší feministka než já, ale to ještě neznamená, že musíte vypadat, jako když je vám úplně jedno, co máte na sobě. Můžete být přece zároveň chytří, bystří a atraktivní jak pro druhé, tak i ve svých vlastních očích.“

Osudový film

Do hereckých výšin ji katapultovala role v dobrodružném snímku Zorro: Tajemná tvář. „Ten film pro mě hodně znamená, a to jak v osobní, tak i v profesionální rovině. Když jsem ho propagovala ve francouzském Deauville, potkala jsem svého manžela. Je to mému srdci blízký film. Během natáčení v Mexiku a v Americe jsem ještě nebyla vůbec známá, takže jsem si užívala soukromí.“ Poslední věta už ale dávno neplatí, od té doby získala řadu rolí po boku takových zkušených hereckých matadorů, jako Sean Connery, Julia Roberts a Richard Gere, takže veškerá anonymita vzala zasvé.

Sběratelka cen

Hospodyně Douglasových má spoustu práce s oprašováním cen, které manželé nashromáždili během své kariéry. Catherine získala svou první nominaci na Zlatý glóbus za roli v thrilleru Traffic - nadvláda gangů a díky roli Velmy Kelly v muzikálu Chicago se na ni snesla doslova smršť prestižních ocenění - získala ceny SAG, BAFTA, a dokonce i samotného Oscara. Roku 2004 ji legendární režisér Steven Spielberg obsadil po boku Toma Hankse do snímku Terminál. Téhož roku zdatně sekundovala v Dannyho parťácích 2 Bradu Pittovi.

Lásky před kamerou

V posledních letech stále potvrzuje svou image osudové ženy ve filmech s milostnou zápletkou - ať to bylo drama z prostředí profesionálních mágů Iluze lásky, či komedie Sexy 40. Pro zpestření si střihla i roli v broadwayském muzikálu Malá noční hudba, díky níž si do své početné sbírky hereckých trofejí může přidat ještě Tony Award. Kvůli této show se dokonce po více než pěti letech spolu s Michaelem a dětmi přestěhovali z rezidence na Bermudských ostrovech zpět do ruchu velkoměta, na newyorský Manhattan. Momentálně se připravuje premiéra komedie Lay the Favourite. Catherine tentokrát uvidíte v roli odvážné ženy, která se zapletla se skupinkou hráčů, jejichž cílem je vyhrát v Las Vegas pořádnou sumu peněz.

Řád od britské královny

Letos v únoru se tato velšská rodačka dostala na stránky světových novin ze zcela jiných důvodů než je natáčení dalšího kasovního trháku. Britská královna Alžběta II. jí totiž udělila Řád britského impéria, který má tradici už od roku 1917, a jmenovala ji komandérkou. Na slavnostní předávání se do Londýna vydala s celou rodinkou, desetiletého Dylana a sedmiletou Carys nevyjímaje. Medaili jí osobně v Buckinghamském paláci předal princ Charles, který hned využil příležitosti ke krátké neformální konverzaci se slavnou krajankou.

Životní láska

„Mám štěstí, že jsem Michaela potkala. Nejen proto, že je to úspěšný herec a producent, ale především proto, že je to moje životní láska. Myslím si, že nás dva osud prostě musel svést dohromady,“ chrlí superlativy na konto svého o pětadvacet let staršího manžela, do něhož se zamilovala na první pohled. Už od roku 2000 jsou jedním z nejstabilnějších manželských párů Hollywoodu. Když se jí jednou novináři zeptali, co ji na něm tolik zaujalo, odpověděla: „Byl za tím humor a ta nádherná věc, které se říká charisma. Těžko se to popisuje slovy, ale musím přiznat, že jsem z něj doslova nadšená. Má spoustu vlastností, které z něj dělají neodolatelného muže.“ Nedávno pár prošel těžkou zkouškou, lékaři u Michaela nalezli nádor hrtanu. Během posledních měsíců však jeho uzdravování probíhalo nadějně, a tak doufejme, že nad nemocí definitivně zvítězil.

Další zajímavé články najdete v aktuálním vydání časopisu Dieta.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Dcery mají obrovský vliv na styl matek!

Doporučujeme

Články odjinud