Céline Dionová je nejúspěšnější zpěvačkou všech dob

Céline Dionová je nejúspěšnější zpěvačkou všech dob

Pětadvacet let uplynulo od okamžiku, kdy dnešní megastar světové pop-music Céline Dionová (38) ve svých třinácti letech poprvé zpívala před televizními kamerami. Bylo to 19. června 1981. Protože diváky i odborníky okamžitě zaujala svým hlasem i zjevem, rychle v showbyznysu zdomácněla a postupně se stala neúspěšnější zpěvačkou všech dob.

Na kontě má 180 milionů prodaných nahrávek, což je víc, než se podařilo docílit kterékoli z jejích konkurentek. Její hity se hrají doslova na celé planetě a ústřední píseň z velkofilmu Titanic znají stamilióny lidí.

„Na hvězdné kariéře, jíž jsem dosáhla, mě však víc než úspěch a popularita těší, že svým talentem jsem mohla být užitečná vlastní rodině,“ přiznala v obsáhlém interwiev na deset tiskových stran, které otiskl montrealský deník La Presse. Céline připomněla, že pochází z chudé rodiny ve frankofonní části Kanady a vyrůstala spolu s dalšími třinácti sourozenci. „Díky penězům, které jsem vydělala, jsem mohla darovat rodičům krásný dům a postarat se, aby všichni moji bratři i sestry měli vždy kouzelné Vánoce,“ uvedla Céline potěšeně.

Potřeba pomáhat bližním ji neopustila ani poté, co se sourozenci postavili na vlastní nohy. Podílí se na aktivitách řady národních i celosvětových charitativních organizací, přispívá na nejrůznější vzdělávací programy a medicínské výzkumné programy. Na dobročinné účely také poukazuje značnou část honorářů, které pobírá za vystupování v Las Vegas. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud