Celozrnné chleby jsou hutnější a nenakynou tolik jako chleby s větším podílem hladké mouky, ale jsou zdravější.
Autor: monikahor
Suroviny:
350 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
1,5 lžička chlebového koření (stačí pouze kmín)
1 lžička soli
1 lžička cukru
100 g hladké mouky
200 g žitné celozrnné mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka slunečnice a sezamu
Postup:
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Domací pekárnu ještě nemáte a rádi byste si ji pořídili za skvělou cenu? Vyberte si tu nejvýhodnější z široké nabídky domácích pekáren chleba na HledejCeny.cz.
Na čerstvě upečený chleba namažte třeba avokádovou pomazánku a rázem máte zdravou a výživnou svačinu. Recept najdete ve videu: