Celozrnný mňam chlebík od monikahor

21. 10. 2021
Celozrnné chleby jsou hutnější a nenakynou tolik jako chleby s větším podílem hladké mouky, ale jsou zdravější.

Autor: monikahor

Suroviny:

350 ml mléka

3 lžíce oleje

1 lžíce octa

1,5 lžička chlebového koření (stačí pouze kmín)

1 lžička soli

1 lžička cukru

100 g hladké mouky

200 g žitné celozrnné mouky

200 g pšeničné celozrnné mouky

1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

po zvukovém signálu přidáme semínka slunečnice a sezamu

Postup:

Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

Domací pekárnu ještě nemáte a rádi byste si ji pořídili za skvělou cenu? Vyberte si tu nejvýhodnější z široké nabídky domácích pekáren chleba na HledejCeny.cz.

Na čerstvě upečený chleba namažte třeba avokádovou pomazánku a rázem máte zdravou a výživnou svačinu. Recept najdete ve videu:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Merkur se na vás mračí, což je nevýhodné, protože jste k tomu podráždění a neochotní. Jakmile se nezklidníte, nedopadne pro vás dobře z profesního ani milostného hlediska. Získejte nad…