Cena za odvahu v dětských rukou

Cena za odvahu v dětských rukou

Odvaha není výsadou pouze dospělých. Je mezi námi mnoho dětí, které si zaslouží obdiv a úctu nás ostatních, proto bychom na ně neměli zapomínat.

Vytvořit v podvědomí veřejnosti obraz dětí jako rovnocenných partnerů si klade za cíl celonárodní akce „ EPIC – Cena za odvahu 2002“. Letošní 4. ročník je určen opět dětem ve věku od 3 do 14-ti let.

Myšlenka založit v České republice tradici udělování ceny za odvahu vychází ze zkušenosti ve Velké Británii, kde se každoročně uděluje několik typů tohoto ocenění. Vzhledem k loňským katastrofickým událostem, které Českou republiku postihly, bude jistě nemálo dětí, které se zachovaly statečně v boji o svůj vlastní život nebo svojí statečností pomohly v těžké situaci někomu jinému. Do konce dubna mohou rodiče, kamarádi, učitelé a další lidé zasílat příběhy dětí, a to na adresu: Lucie Straková, EPIC, a.s., Karlovo náměstí 24, Praha 1, 110 00.

26. května bude zasedat porota složená z významných osobností českého kulturního a společenského života, která vybere ze všech předložených příběhů 6 dětí. Slavnostní vyhlášení se bude konat v Obecním domě ve Francouzské restauraci dne 26. června.

Zdroj: EPIC

Doporučujeme

Články odjinud