Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

16. 3. 2018
Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod
Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by se tu ryby nejedly vůbec. Právě naopak, české sladkovodní ryby můžete mít navíc čerstvé a za dobrou cenu.

Okoun na másle a kmínu

Okoun je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Čím déle na něm zůstanou šupiny, tím hůře půjdou dolů. Takže čistěte hned a nejlépe škrabkou na ryby z rybářských potřeb nebo improvizujte pevným kuchyňským nožem na chléb. Recept na okouna najdete zde.

Candát v papilotě

Tato dravá ryba se v našich vodách vyskytuje již dlouho, i když její domovinou je spíše východní Evropa. Její maso je s minimem kostí, má jemnou chuť i vůni, proto bylinkami nechávejte candáta jen lehce provonět. Recept na candáta najdete zde.

Pstruh s bylinkovou krustou

Lososovitá ryba se k nám dostala na konci 19. století a stále se drží mezi nejpopulárnějšími. Snadno se čistí a má šťavnaté i voňavé maso. Díky tomu pstruh s bylinkovou krustou okouzlí každého. Recept na pstruha najdete zde.

Jak vykuchat kapra? Podívejte se!

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Díky postavení planet se ve společnosti, ve které se budete pohybovat, do popředí dostanou hlubší debaty o životě. Dokonce se může stát, že vás někdo požádá, abyste mu pomohli najít nový…

Nejčtenější články