Červená řepa: Nejlepší je pečená, ale zkuste ji i s kuskusem

6. 3. 2019
Možná jste červenou řepu kvůli nevábným zážitkům ze školních jídelen už léta neochutnali. Přitom je možné ji vařit, péct nebo smažit na tolik skvělých způsobů! Zkuste to.

Tatin (slaný koláč) s řepou a karamelizovanou cibulkou

na 1 koláč o Ø 26 cm, příprava: 60 minut

Potřebujete:
1 velkou bulvu červené řepy
1 lžíci másla
2 lžičky semínek fenyklu
1 velkou červenou cibuli
2 lžíce hnědého cukru
1 balení listového těsta

Na ozdobu: 
hoblinky parmazánu
lístky rukoly nebo jakékoli zelené bylinky

Červenou řepu uvařte do poloměkka, oloupejte a nakrájejte ji na plátky. Na másle osmahněte fenykl, přidejte cibuli, orestujte ji a po několika minutách zasypte cukrem. Opékejte ještě tak dlouho, dokud cibule nezkaramelizuje. Potom ji rozprostřete do dortové formy vyložené pečicím papírem. Na cibulku rozložte plátky řepy a nahoru položte plát rozváleného listového těsta – přečnívající okraje zasuňte dovnitř. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte dozlatova (bude to trvat přibližně 25 minut). Po vytažení z trouby nechte chvilku zchladnout, potom přiložte na formu talíř a rychlým pohybem koláč převraťte těstem dolů. Podávejte ho zdobený parmazánem a zelenými bylinkami.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Příjemné strávení nedělního dne je doslova na spadnutí. Samou radostí dobře fungující domácnosti nevíte, co svým blízkým více nabídnout. Vsaďte na sportovní aktivity anebo na relaxační…

Nejčtenější články

Doporučujeme