Červená řepa: Nejlepší je pečená, ale zkuste ji i s kuskusem

20. 10. 2016
Červená řepa: Nejlepší je pečená, ale zkuste ji i s kuskusem
Možná jste červenou řepu kvůli nevábným zážitkům ze školních jídelen už léta neochutnali. Přitom je možné ji vařit, péct nebo smažit na tolik skvělých způsobů! Zkuste to.

Tatin s řepou a karamelizovanou cibulkou

na 1 koláč o O 26 cm příprava: 60 minut

1 velká bulva červené řepy, 1 lžíce másla, 2 lžičky semínek fenyklu, 1 velká červená cibule, 2 lžíce hnědého cukru, 1 balení listového těsta

NA OZDOBU: hoblinky parmazánu, lístky rukoly nebo jakékoli zelené bylinky

Řepu uvařte do poloměkka, oloupejte a nakrájejte ji na plátky. Na másle osmahněte fenykl, přidejte cibuli, orestujte ji a po několika minutách zasypte cukrem. Opékejte ještě tak dlouho, dokud cibule nezkaramelizuje. Potom ji rozprostřete do dortové formy vyložené pečicím papírem. Na cibulku rozložte plátky řepy a nahoru položte plát rozváleného listového těsta – přečnívající okraje zasuňte dovnitř. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte dozlatova (bude to trvat přibližně 25 minut). Po vytažení z trouby nechte chvilku zchladnout, potom přiložte na formu talíř a rychlým pohybem koláč převraťte těstem dolů. Podávejte ho zdobený parmazánem a zelenými bylinkami.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Potkáte sympatického a hovorného člověka, který vás zahltí nejen informacemi, ale taky žádostmi o pomoc. Nedejte na to, jak se tváří a jak vypadá, myslete hlavou. Vaše subjektivní pocity…

Nejčtenější články