České Miss se nechaly preventivně vyšetřit na klinice | Zdroj: Klinika ESThÉ

Zdroj: Klinika ESThÉ

České Miss se nechaly preventivně vyšetřit na klinice

Že jsou vítězky České Miss 2013 navenek krásné, to nelze zpochybňovat. Ale jsou i zdravé? Gabriela Kratochvílová, Lucie Kovandová a Monika Leová se rozhodly podstoupit několik preventivních sonografických vyšetření na klinice plastické chirurgie a inspirovat tak ženy k tomu, aby nepodceňovaly preventivní péči.

Na klinice Esthé dívky podstoupily řadu sonografických vyšetření, mezi kterými nelze opomenout preventivní vyšetření prsů, vyšetření štítné žlázy, lymfatických uzlin a krevních toků v žilách a tepnách .

„Jsem hrozně ráda, že jsme měly možnost tato vyšetření dnes podstoupit. Vždycky se říkalo, že na vyšetření prsu se chodí až po čtyřicítce - to ale neznamená, že mladá holka nemůže onemocnět. Myslím si, že prevence je nejlepší investicí do zdraví. Radši si občas zajdu k lékaři bez vážného důvodu, než abych něco zanedbala a pak se strachovala, co mi najdou,“ říká Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová, které doktoři doporučili na toto vyšetření docházet alespoň jednou za rok.

Klepněte pro větší obrázek

Ostatně takové doporučení se týká každé ženy bez rozdílu, jelikož vyšetření prsů pomocí ultrazvukového přístroje by se nemělo nikdy podceňovat. Toto vyšetření je navíc dostupné, bezpečné a nemá žádné vedlejší účinky na tělo pacientek.

Dívky nakonec odešly nejen dokonale vyšetřené od opravdových kapacit české medicíny, ale i se skvělým zážitkem, na který jen tak nezapomenou.„Dny, kdy naši kliniku navštěvují nejkrásnější ženy naší republiky, si vždy zapisuji do paměti. V Čechách máme opravdu krásné dívky. Jsem ale rád, že k nám nepřicházejí pouze missky, to bychom byli asi brzy bez práce,“ směje se plastický chirurg Doc. MUDr. Jan Měšťák, Csc.

Doporučujeme

Články odjinud