České módní hříchy: Jedna (dáma) jako druhá

14 komentářů

Rybushka
21. února • 12:16

Jej, tak já jsem asi mimozemšťan - já bych si třeba bundu k sukni prostě nevzala, takže mám kabátky. Tak nějak se mi za patnáct let nasbíralo 5 různejch, i když dva moc nenosím. A pak mám bundu do města a bundu na sport. Ničit si ve městě funkční bundu, která je na lyžích k nezaplacení, ale do autobusu na nic, to je přece škoda.
To fakt jdete třeba do divadla nebo na ples v bundě?

noc
7. února • 13:54

Já si taky nedovedu představit,že bych chodila celou zimu v jedné bundě.Jinou mám když jdu cvičit nebo jenom nakupovat,druhou na něco lepšího a třetí hodně teplou černou.A jeden černý kabát.Chodit v jednom by mě nebavilo.A to mám 70 let.

Martinaa.Tru
5. února • 13:39

Souhlasím sama mám také jednu bundu a vystačím si s ní. Nepotřebuju mít 5 bund které nevyužiju. Možná je to i otázka velikostí a praktičnosti. Kabát mi nevadí, ale není (alespoň pro mě) tak účinný jako teplá bundička :)

Elynor
2. února • 16:01

Ono to s těmi příležitostmi zas není tak horké. Většinou totiž člověk někam přijde, a svrchní oděv si sundá, takže je úplně jedno, jestli tam přišel v bundě nebo kabátu. Ten visí na věšáku, nebo v šatně, a záleží spíš na tom oděvu, co byl pod tím kabátem, jestli je vhodný na tu kterou příležitost. Kabáty a kožíšky pak mají obvykle méně šikovné užitné vlastnosti, než bundy. Jsou těžké, nedají se prát, málo hřejí, nebo naopak moc, to v případě přírodního kožichu, dlouhým kabátem člověk zametá schody v MHD, a pod krátký kabátek táhne. Takže já osobně skutečně nosím jenom bundu. Tedy dvě. Jednu civilní mezi lidi a druhou "vejražní" na výlety do přírody.

Mata69
2. února • 14:21

BlankasKubíčkem: a to si vystačíš s jednou bundou 16 let na všechny příležitosti? Nic ve zlým, ale i kdybych nakrásně bundu z doby před 16 lety dopla, nejsem si jistá, že by byla ještě k nošení...

lebahu
31. ledna • 21:45

Mata69: no vždyť to píšu, kabát a bunda do práce a mezi mezi lidi a další bunda na sport

BlankasKubíčkem
31. ledna • 18:38

Hmm, to je teda údiv, já nosím jednu bundu už 16 let, prostě proto, že drží, je nezničená a stále ji dopnu. Tak jsem 100 let za opicema, nohu az krk si kvůli tomu nedám, jsou důležitější věci, třeba bundy pro děti, které rok co rok poporostou....

Mata69
31. ledna • 9:27

lebahu: nejsem Rotchilld, ale mám zimní bundu vyloženě sportovní (k džínám, když se jde ven...) a tu mám asi 3 roky. Mám krátký kabátek (kabátko-bundu) od loňska (z CaA) petrol barvy, hodí se do práce i na "civil" nošení a krásně ho jde ožvit různými šálami (a ty jdou koupit za pár kaček) a pak mám vyloženě klasický kabát, sice krátký, černý, s odepínací kapucí s kožešinou a ten je vyloženě na akce kdy jak píšeš, je potřeba jít za člověka. Ten mám už asi 6 let...
Chodit celou zimu v jediný bundě si neumím představit, jsou různé příležitosti....

kiburi
30. ledna • 22:18

to špatně čtu nebo opravdu nosíte v zimě jenom bundy? I do práce i mezi lidi, na nákupy , do divadla, do kina apod. ?
Jako že existují kožíšky, zimní kabáty nebo něco takovýho, jste si nestačily všimnout? To snad opravdu ne.https://www.google.cz/search?q=zimn%C3%AD+kab%C3%A1ty+obr%C3%A1zky&client=firefox-a&hs=Yxe&rls=org.mozilla:cs:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=TLLqUuPtCczT7AbE3IEw&ved=0CCoQsAQ&biw=1280&bih=646

kiburi
30. ledna • 22:08

"na míru šité sáčko v sekáči" hmmmmm

betateta
30. ledna • 15:52

lebahu: Ty moje tři bundy jsou na tom asi takhle: tu co nosím nejradši je 2 roky stará ROXy lyžařská (jezdím s ní i na hory), tu miluju, má krásné barvy. Druhá je asi 6 let stará bílá sportovní (taky ROXY), tu nosím, když si neberu džiny. Třetí je takovej sportovnější novej buřtkabát z CA - ani nevim proč jsem ho koupila a nemám ho moc ráda. Výsledek je ten, že tahám furt tu první bundu. Sice jí mám ráda, ale někdy mě to už štve. Otázka je, co si pořídit :-)?

lebahu
30. ledna • 14:58

Zrovna v zimě je to podpásovka hodnotit, většina normálních lidí má jednu zimní bundu do práce, jednu a sport a kabát, když je někam potřeba jít za člověka. Můžu si nejvýš uvázat jinou šálu, ale kupovat si 10 zimních bund, abych byla in, tak to mě teda může ohrát..ani v sekáči ne, kde bych to jako doma skladovala?

Elynor
30. ledna • 14:40

Hm. Mně je teda úplně jedno, jestli se někdo chce duševně hroutit z toho, že mě uvidí celou zimu nosit jednu bundu a jednoho kulicha :-) ať si poslouží. Tyhle starosti a Babišovy peníze bych chtěla mít.

betateta
30. ledna • 9:58

:-), hlásím se k turistkám, akorát mám bundy 3 (2 bundy, jeden sportovní kabát), bez batohu a solidních bot nedám ani ránu a čepice si beru podle bundy. Občas si říkám, že by to chtělo trochu víc šťávy, ale když vstávám po pátý, fakt jsem ráda, že žiju.

Doporučujeme

Články odjinud