České muzikály: Tvrdá řehole, žádný alkohol!

České muzikály: Tvrdá řehole, žádný alkohol!

Kaskadérské výkony vyžaduje od herců a tanečníků produkce nového muzikálu Baron Prášil, který bude mít premiéru 25. 2. Při krkolomných scénách se aktéři musejí maximálně soustředit. Před představením i během něj proto platí absolutní zákaz konzumace alkoholu včetně piva a všichni musí dodržovat předepsané bezpečnostní podmínky.


Jejich porušení by se mohlo hercům pěkně nevyplatit. Nejde o žádnou procházku parkem. Baron Prášil například prosviští vzduchem z nejvyššího balkonu na jeviště a zpět, nebo odletí na pařátu ptáka z jeviště do temného provaziště. Herci budou zavěšeni na speciálních lankách.

A porušení sjednaných pravidel, včetně panáka na posilněnou, by jim přišlo draho. "V takovém případě hrozí dotyčnému vysoká pokuta," říká producent Oldřich Lichtenberg.

Otěhotnět mohou, ale nesmějí se změnit Jak upřesňuje, žádná klauzule, že ženy nesmí otěhotnět, ve smlouvě není. Nesmí prý jen výrazně změnit svůj vzhled…

V případě úrazu pod vlivem alkoholu by se zmrzačený nešťastník ale možná ani nedoplatil. Veškeré náklady by šly na jeho vrub. "Máme pochopitelně uzavřenou pojistku jako divadlo a pro muzikál Baron Prášil jsou herci pojištěni stejně, jako bývají ve filmech kaskadéři," upřesňuje Lichtenberg.


A "mastná" byla nejen pojistka. Divadlo pochopitelně doufá, že muzikál vložené náklady nejen vrátí, ale že začne brzy vydělávat.

Kostýmy stojí dva milióny "Jde o naše vůbec nejdražší muzikálové představení," říká producent Oldřich Lichtenberg. Přesnou sumu ale nechce uvést, prý jde o desítky miliónů…

Jen náklady na kostýmy se vyšplhaly ke dvěma milionům Kč. Nejdražší je samozřejmě ten Barona Prášila, přišel na rovných 50 tisíc korun. Zatímco hlavní představitelé Daniel Hůlka, Josef Vojtek a Marián Vojtko si po celé představení vystačí s jedním kostýmem, ostatní herce čeká převlékací maratón.

Doporučujeme

Články odjinud