Český pivní festival bude letos delší!

Český pivní festival bude letos delší!

Herečky Miluše Bittnerová, Lenka Zahradnická a Andrea Kerestešová se objevily na tiskové konferenci k festivalu v lidových krojích, ve kterých na festivalu bude personál obsluhovat hosty. Všechny tři mají k pivu ten nejlepší vztah.

„Jak mně pravila moje lékařka, pivo není alkohol, ale lék a ke kachýnce jedině dobrého českého pivsona. Vždyť máme nejlepší pivo na světě“ odpověděla s úsměvem na tváři a se sklenkou čerstvě natočeného a oroseného moku v ruce Miluše Bittnerová.

„Pokud jsem doma na východním Slovensku, tak vždy v neděli máme po obědě rituál, že si celá rodina dáme pivečko. V zimě si děláme specialitu a to teplé pivo s medem. Pivo se tím neničí, ale krásně hřeje. Také jsem jednou ochutnala 18 stupňové pivo. Stačily mně 3 dcl a už jsem se smála“ sdělila nám Andrea Kerestešová.

Oproti loňskému roku je pro návštěvníky festivalu připravena řada novinek. K největším z nich bude bezesporu patřit „stan pivních profesionálů“, kde budou mít návštěvníci možnost degustovat pěnivý mok pod dohledem odborných pivních sommelierů.

Výrazně větší bude i nabídka zábavních atrakcí, což jistě přispěje ke zvýšené návštěvnosti zejména rodin s dětmi.

Organizátoři letos vyslyšeli přání mnohých cestovních kanceláří a návštěvníků loňského ročníku a prodloužili dobu trvání festivalu o jeden týden. Český pivní festival Praha 2010 tedy trvá 17 dní (14.5. - 30.5. 2010) a stává se tak jednou z největších zábavních akcí u nás.

Vzhledem k zájmu zahraničních turistů lze již letos ve třetím ročníku hovořit o Českém pivním festivalu jako o akci se světovým dosahem.

Oficiálním pivem Českého pivního festivalu Praha 2010 se stal ležák Lobkowicz premium.

Vstup je stejně jako v loňském roce zdarma. A na závěr to nejdůležitější: kurz pivního tolaru a tím i cena za půllitr čepovaného piva zůstává na stejné úrovni jako v loňském roce, tedy 40,-Kč.

Doporučujeme

Články odjinud