Česnečka podle Koko. Silný a poctivý vyprošťovák vás postaví na nohy

7. 10. 2020
Česnečka podle Koko. Silný a poctivý vyprošťovák vás postaví na nohy
Česneček existuje řada variant. Tady je recept na opravdu silnou a poctivou polévku podle blogerky Koko. Postup krok za krokem najdete také na konci článku na videu.

Ingredience na 4 porce

Předpečená bageta s česnekovým máslem
1 litr vývaru (kuřecího nebo vývaru z uzeného masa)
2 lžíce sádla
1 střední cibule
4 středně velké brambory
Cca 6 stroužků česneku podle velikosti a síly
Lžička drceného kmínu
2 bobkové listy
Vrchovatá lžíce drhnuté majoránky
100 g měkčího mladšího sýra na strouhání
 Sůl

Postup

Rozehřejte hrnec a na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte i na kostičky nakrájené brambory, také pár stroužků česneku nakrájeného na plátky, drcený kmín, nechte chvíli orestovat na nízký stupeň. Přilijte vývar, přidejte bobkový list a dosolte. Nechte změknout brambory, přidejte majoránku, popřípadě dořeďte dalším vývarem, prolistujte zbytek česneku.

Krutony jsou tentokrát netradiční, předpřipravenou bagetu natrhejte na kousky a nechte zapéct v troubě, dokud nebudou dozlatova. Hotové krutony pak posypte ještě trochou strouhaného sýra. Přidejte do polévky, ochutnejte a máte hotovo. Podívejte se na postup tady na videu: 

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Jste okouzleni osůbkou, která vám vpadla do cesty. Nepůjde však o vážnou známost, ale nového kamaráda. Věřte, že vám dobře poradí a zbaví vás zbytečných obav. Pak už záleží jen na vás, jak…

Nejčtenější články

Doporučujeme